Dagboek 6 Mary K: Het eind is in zicht

27 juni 2011 |
Dagboek 6 Mary K: Het eind is in zicht<

"Het is waar, 'time really flies when you're having fun'. Sinds deze week past mijn planning op een A4tje. Ja echt, één A4tje! Dat betekent dat het einde in zicht is, of het begin eigenlijk, of allebei. Nou goed, ik moet in ieder geval mijn stinkende best doen om alles op tijd af te krijgen. Hup hup, lekker hollen dus.



Leren delegeren
Als je in tijdnood komt moet je delegeren. Dat vind ik soms knap lastig. Ik doe liever alles zelf, dan weet ik dat het wordt zoals ik het voor ogen heb. Eerder in het proces heb ik aan den lijve ondervonden dat mensen niet in je hoofd kunnen kijken. Dat is soms maar goed ook. Maar ik heb geen tijd meer om alles zelf te doen. Deze controlefreak moet op anderen leren vertrouwen. Een mooie uitdaging al zeg ik het zelf.



Een droom komt uit
Het kleurenplan, de tapijtkeuze, de oude en nieuwe meubeltjes en de hele interieurbouw komen op dit moment samen. En nu maar hopen dat ik de plank niet net mis sla. Het is soms zo moeilijk om je voor te stellen hoe iets er levensgroot in 3d uitziet als je het in het klein op een plat blaadje hebt uitgekozen. Natuurlijk zijn er 3d beelden gemaakt, maar die kun je niet tot in den treure aan blijven passen als er weer wat verandert. Dus veel gaat op gevoel. Gelukkig ziet alles wat al af is in het pand er ongeveer precies zo uit als ik verwacht had. Het wordt echt supermooi. Wat is het moddervet om je droom letterlijk uit het stof te zien herrijzen!



Kunsthotel in ontwikkeling
De laatste tijd krijg ik veel positieve reacties op mijn plannen betreft het kunstgedeelte. Super leuk natuurlijk maar dan wil ik het ook waar maken. Ik leg de lat misschien een beetje hoog maar dan heb je ook wat. De gemakkelijke weg is achteraf altijd een beetje de jammere weg is mijn mening. Toch heb ik voor mezelf besloten dat een kunsthotel in ontwikkeling ook een kunsthotel is. Ik begin met een bijzondere en eigenzinnige inrichting. Met een aantal vaste items die door kunstenaars zijn gemaakt. Dit wil ik uitbreiden met meer elementen in de toekomst en wisselende exposities. Uiteindelijk komen daar cultureel- en kunst gerelateerde evenementjes bij. Maar dat moet zich nog vormen. Laat ik eerst maar zorgen dat er mensen kunnen komen slapen. Dat is wel een beetje belangrijk voor het tweede deel van het woord kunsthotel.



'Wat' gelere ecoverf
In de lijn van mijn filosofie over duurzaam bouwen wordt het gehele schilderwerk verricht met een ecoverf op basis van lijnolie, zonder oplosmiddelen. Door de lijnolie valt de verf echter wat geler uit dan andere verven. Wat houdt dat dan in, 'wat' geler? Ik bestel toch gewoon een RAL-kleur, die moet van alle verven hetzelfde zijn, zou je denken. Voordat ik het geheel voor de zekerheid in een 'witter wit' kon veranderen was de verf al besteld. Op hoop van zegen dus, maar het zal wel loslopen. Dan maar 'wat' geler. Dat trekt alle ledverlichting die ik heb wel weer recht. Daar moet je namelijk weer wat warms tegenover zetten. Laatst had ik trouwens een super interessant interview over ecolabels in de hotellerie. Over de zin en onzin, over de economische aspecten versus de menselijke en ecologische aspecten. De term 'ecopeneur' kwam ter sprake en was mij nog onbekend maar ik vond het een prachtige vondst.



Bouwvak: doorn in het oog
Al met al gaat Mary K best op rolletjes. Alleen de bouwvak is een doorn in mijn oog. Er moet van alles gemaakt worden voor het interieur en 'opeens' doen interieurbouwers ook aan bouwvak, flauw hoor. Ik heb net drie afmeldingen gehad van bouwers die het niet op tijd af kunnen krijgen. En toch, zou ik een aantal weken geleden in totale paniek zijn geschoten, nu denk ik: dit gaan we regelen. Niet alleen Mary K is gegroeid de afgelopen maanden, ik groei parallel mee."



Een goede ondernemer die weet wat ze wil
Laatst vroeg iemand aan me of ik me al een hotelier voel. Mijn antwoord: 'Nee'. Ik voel me meer een soort van projectleider of vormgever. Maar in de eerste plaats een ondernemer, die goed weet wat ze wil. En dat is best een tof gevoel. Als ik alle bouwers, op dit moment zo'n dertien stuks, op een rijtje boterhammetjes zie eten, krijg ik wel bizarre kriebels. Dit hotel wordt door hen gebouwd omdat ik dat ooit vurig gewenst heb. Ik hoop dat ik me zo sterk blijf voelen de komende weken want ze zeggen dat het venijn hem in de staart. Er zullen vast nog wat uitdaginkjes om de hoek komen kijken ben ik bang. Maar die gaan we tackelen en voor ik het weet sta ik op de dag van de opening te stressen over wat ik in godsnaam aan moet trekken.




Marijke Koks

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanwege he...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: