De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'

28 januari 2011 |
De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'

Met de aanwezigheid van diverse (inter)nationale regiopleinen wordt de ‘E’ van 'European' nieuw leven ingeblazen tijdens de 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF) Deze vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen vindt plaats van 31 januari tot en met 2 februari in MECC Maastricht.
(Inter)nationale regiopleinen
De gastronomische regio’s Andalusië (Spanje), Roero (Italië), Pfalz (Duitsland), Vlaanderen (België) en Limburg (Nederland) presenteren zich met authentieke streekproducten, specialiteiten en ambachtelijke bereidingstechnieken op de EFFF. Met trots voor het eigen achterland kleuren streekproducenten met hun producten de gastronomische authenticiteit van hun regio in. De streekproducten zijn te vinden op het Andalusië Plein, Pfalz Plein, Roero Plein, Wereld Plein, Vlaanderen Plein en Limburg Plein.

Euro-Toques Nederland
Evenals voorgaande jaren verzorgt Euro-Toques Nederland tijdens de EFFF een afwisselend programma met niet te missen kookdemo’s en wedstrijden. Zo geven Alain Caron en Robert Buurma interessante en innoverende kookdemo’s, vertoont Nel Schellekens haar kookkunsten met geitenvlees en geeft Gerard Walters een demonstratie met visgerechten. Op dinsdag 1 februari gaan jonge talentvolle koks de strijd met elkaar aan om de felbegeerde ‘Young Rubbens Chef Award”

Culinaire Saisonnier
Ook dit jaar verzorgen vakmensen uit heel Europa demonstraties in de keuken van Culinaire Saisonnier op de EFFF. Om volledig aan te sluiten op het beursthema ‘internationalisering door regionalisering’ worden dit jaar enkele regio’s centraal gesteld door de verschillende chefs en patissiers. Niet de producten staan in het middelpunt, maar alle aandacht gaat uit naar diepgaande en boeiende demonstraties door de allerbeste vakmensen. Chefs die u op het kookpodium van Culinaire Saisonnier kunt verwachten zijn onder andere Renato Favaro van Ristorante Favaro (Esch-sur-Alzette, Luxemburg), Laury Zioui van L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul, België) en Frederik Deceunick en het gehele team van Sel Gris (Duinbergen, België). Op woensdag 2 februari om 14.00 uur wordt op de stand van Culinaire Saisonnier voor de tweede keer de felbegeerde EFFF Star uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs geldt als ultieme beloning voor een gastronomisch product.

Opening door Paul van de Bunt
De EFFF wordt op maandag 31 januari om 11.15 uur met een culinaire show geopend. Tweesterrenchef Paul van de Bunt van Restaurant De Leuf deelt zijn kookkunsten tijdens een kookdemonstratie met het publiek. Masterchef en tv kok Alain Caron zal Van de Bunt tijdens de demonstratie het hemd van het lijf vragen. Jos Hessels, Gedeputeerde van de Provincie Limburg, geeft de beleidsvisie op streekgebonden gastronomie en legt uit welke stappen in dit kader door de Provincie Limburg ondernomen worden. De samenwerking met Roero en Pfalz is hierbij één van de speerpunten.

Kijk voor het volledige beursprogramma, de deelnemerslijst en overige actuele informatie op www.efff.nl
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: