Nieuwe eigenaar voor Hotel de Wyllandrie

1 april 2015
Nieuwe eigenaar voor Hotel de Wyllandrie

Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum heeft een jaar geleden de deuren gesloten. Naar verluidt is de nieuwe eigenaar van het hotel vastgoedinvesteerder
"Jonald Bouwhuis":http://www.bouwhuisgroep.nl/ uit Apeldoorn. Bouwhuis wil het hotel gebruiken om "230 vluchtelingen":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/de-wyllandrie-verwelkomt-230-vluchtelingen-16817/ een onderdak te bieden.

*Asielzoekers*
De eigenaar heeft hiertoe overeenstemming bereikt met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. De gemeente is niet ingenomen met de plannen en ook de lokale bevolking en ondernemers zien het niet zitten. Er zijn bezwaren ingediend, maar of deze ontvankelijk worden verklaard, is nog de vraag. Deze bezwaren kunnen de opening en de opvang vertragen; de opening stond aanvankelijk gepland op 1 mei aanstaande.

Bouwhuis heeft de zekerheid gekregen dat hij de komende twee jaar in het gebouw 230 vluchtelingen voor tien euro netto per dag mag huisvesten. De brandweer heeft het gebouw goedgekeurd; wel onder de voorwaarde dat er enkele zaken worden aangepast ten behoeve van de veiligheid.

Overig nieuws