De Kromme Dissel blijft recordhouder; 52 jaar op rij één Michelinster

Auteur: Redactie
Michelin 25 april 2023
De Kromme Dissel blijft recordhouder; 52 jaar op rij één Michelinster

Op 24 april heeft de jaarlijkse sterrenceremonie van Michelin Nederland plaatsgevonden in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Elk jaar worden alle chefs van restaurants in Nederland die opgenomen zijn in de gids uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst. Zo ook De Kromme Dissel, sinds 2019 onderdeel van Fletcher Hotels. Het restaurant werd door Michelin bekroond met één ster. Dit maakt dat De Kromme Dissel, met 52 jaar op rij, aanvoerder blijft voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland.

52 jaar op rij één Michelinster mogen dragen is uniek. Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant er in om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. Het team van restaurant De Kromme Dissel heeft de ster dan ook met veel trots in ontvangst genomen. “Ik kan niet anders zeggen dan dat we evenals voorgaande jaren weer met veel spanning hebben zitten wachten op de uitslag van de Michelin. Ondanks dat ik er alle vertrouwen in heb dat wat wij met het team van De Kromme Dissel nog altijd doen waar wij al jaren goed in zijn en niet afwijken van onze strategie, blijft het toch ieder jaar weer een spannend moment. Ik ben enorm trots op de waardering die we hiervoor krijgen en dat we voor het 52ste jaar op rij die prachtige Michelinster weer op onze gevel mogen bevestigen,” vertelt Tonny Berentsen chef-kok van De Kromme Dissel. 

De kracht van de Kromme Dissel

“De combinatie van traditie en vernieuwing,” is het antwoord van Tonny Berentsen op de vraag wat het geheim is van restaurant De Kromme Dissel. “De gerechten op onze menukaart hebben een klassieke Franse basis, maar er wordt altijd gezocht naar vernieuwing van de gerechten en verbetering van smaken. En in onze service, die Maître sommelier Ronnie Brouwer verzorgt samen met de gastheren en dames, zorgen wij dat etiquette en gezelligheid altijd op de juiste manier samenkomen voor onze gasten,” aldus Tonny.  

Het team van De Kromme Dissel kookt vanuit een klassiek Franse basis modern en internationaal. Dit wordt continue aangepast aan de tijd, geïnspireerd door teamwork, creativiteit en ingrediënten die de seizoenen leveren. Kwaliteit van de gerechten en optimale service staan bij De Kromme Dissel altijd bovenaan.