De overtime rule stelt hotellerie VS voor dilemma

16 november 2016 | Thijs Jacobs

In het land waar Donald Trump volgend jaar de scepter gaat zwaaien is de hotellerie op dit moment druk doende om zich voor te bereiden op de 'overtime rule'. Binnen de hotellerie worden lange dagen gemaakt en de bedrijfsvoering staat nooi stil. Het in werking treden van deze wet op 1 december aanstaande stelt de branche dan ook voor een probleem. Wanneer hoteliers in de VS niet oppassen, dan zitten ze immers met enorm gestegen loonkosten.

Wat is de overtime rule?

Iedereen die minder salaris ontvangt dan het minimum van $47,476 per jaar komt in aanmerking voor uitbetaling van overuren. Die drempel ligt nu nog op $23,660. Binnen de hotellerie verdienen veel medewerkers minder dan het nieuwe drempelbedrag, dus er zullen aanzienlijk meer overuren uitbetaald moeten worden. De Amerikaanse hotellerie staat nu voor een dilemma... Moeten de medewerkers een loonsverhoging krijgen, minder werken of overuren uitbetaald krijgen?

De hotellerie in de VS gaat vanaf 1 december absoluut meer rekening houden met de gewerkte uren van werknemers en de overuren zullen uiteraard drastisch ingeperkt worden. Op operationeel vlak moeten de gewerkte uren goed gemonitord worden, hetgeen zorgt voor investeringen op dat vlak. Eén ding is zeker: 'mid-level managers', die nu 10.000 tot 15.000 dollar minder verdienen dan de nieuwe salarisdrempel, zullen een loonsverhoging tegemoet zien, zodat ze uitgesloten kunnen worden van uitbetaling van overuren of overuren uitbetaald krijgen. In beide gevallen zullen de personeelskosten binnen de hotellerie stijgen. 

Ook seizoensgebonden hotels, zoals in skigebieden, zullen hun werknemers omgerekend 913 euro per week moeten gaan betalen om diezelfde werknemers niet extreem veel overuren uit te moeten gaan betalen. 

Werknemers

Ook werknemers moeten wennen aan de nieuwe regels. Mensen die gewend waren aan een vast salaris per maand, zullen vanaf 1 december meer fluctuaties zien op de salarisstrook. Bovendien zullen ze van hun werkgever hun gewerkte uren beter bij moeten houden en wellicht andere taken toebedeeld krijgen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: