De overtime rule stelt hotellerie VS voor dilemma

16 november 2016 | Thijs Jacobs

In het land waar Donald Trump volgend jaar de scepter gaat zwaaien is de hotellerie op dit moment druk doende om zich voor te bereiden op de 'overtime rule'. Binnen de hotellerie worden lange dagen gemaakt en de bedrijfsvoering staat nooi stil. Het in werking treden van deze wet op 1 december aanstaande stelt de branche dan ook voor een probleem. Wanneer hoteliers in de VS niet oppassen, dan zitten ze immers met enorm gestegen loonkosten.

Wat is de overtime rule?

Iedereen die minder salaris ontvangt dan het minimum van $47,476 per jaar komt in aanmerking voor uitbetaling van overuren. Die drempel ligt nu nog op $23,660. Binnen de hotellerie verdienen veel medewerkers minder dan het nieuwe drempelbedrag, dus er zullen aanzienlijk meer overuren uitbetaald moeten worden. De Amerikaanse hotellerie staat nu voor een dilemma... Moeten de medewerkers een loonsverhoging krijgen, minder werken of overuren uitbetaald krijgen?

De hotellerie in de VS gaat vanaf 1 december absoluut meer rekening houden met de gewerkte uren van werknemers en de overuren zullen uiteraard drastisch ingeperkt worden. Op operationeel vlak moeten de gewerkte uren goed gemonitord worden, hetgeen zorgt voor investeringen op dat vlak. Eén ding is zeker: 'mid-level managers', die nu 10.000 tot 15.000 dollar minder verdienen dan de nieuwe salarisdrempel, zullen een loonsverhoging tegemoet zien, zodat ze uitgesloten kunnen worden van uitbetaling van overuren of overuren uitbetaald krijgen. In beide gevallen zullen de personeelskosten binnen de hotellerie stijgen. 

Ook seizoensgebonden hotels, zoals in skigebieden, zullen hun werknemers omgerekend 913 euro per week moeten gaan betalen om diezelfde werknemers niet extreem veel overuren uit te moeten gaan betalen. 

Werknemers

Ook werknemers moeten wennen aan de nieuwe regels. Mensen die gewend waren aan een vast salaris per maand, zullen vanaf 1 december meer fluctuaties zien op de salarisstrook. Bovendien zullen ze van hun werkgever hun gewerkte uren beter bij moeten houden en wellicht andere taken toebedeeld krijgen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Achtergronden
Viervoeters welkom bij deze Eden Hotels

In Nederland worden ruim 1,5 miljoen honden als huisdier gehouden. En hoe gezellig is het om er samen met je trouwe viervoeter even tussenuit te gaan. Daarom bieden deze zomer het City Hotel Hengelo, Designhotel Maastricht, The ED Amsterdam, Oranje Hotel Leeuwarden en The Lancaster Hotel Amsterdam s...

Toerisme
Vakantie blijft belangrijk voor Nederlanders 

Ondanks de coronacrisis blijft vakantie nog altijd belangrijk voor Nederlanders. Een meerderheid wil daarom de komende jaren gewoon op vakantie blijven gaan. Zekerheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke keuzecriteria. Dit blijkt uit consumentenonderzoek dat Trends & Tourism half juni - na...

Personalia Hotelketens Internationaal
Marcel van Aelst benoemd tot chairman van Okura

Dat de eeuwenoude handelsrelatie die in Deshima ontstond tussen Japan en Nederland onverminderd sterk is en doorsijpelt in hedendaagse betrekkingen, blijkt uit veranderingen binnen de top van de Japanse Okura-groep. Met de benoeming van Marcel van Aelst als Chairman van Okura Nikko Hotel Management ...

Fletcher Hotelketens
Fletcher Hotels krijgt kansen te groeien in de huidige coronacrisis

De grootste hotelketen van Nederland, Fletcher Hotels, krijgt vele kansen om door te groeien in de huidige coronacrisis; vooral door het overnemen van hotels die failliet zijn gegaan vanwege de coronacrisis. Het bekende Arc Hotel in Renesse heeft per 15 maart de deuren moeten sluiten in verband met ...

Accor Hotelketens
Accor tekent voor TRIBE hotel in Nederland en een nieuw Mercure hotel

Accor heeft samen met WIN Hotels een franchiseovereenkomst getekend voor de komst van het allereerste TRIBE hotel en een Mercure hotel in Amsterdam. De hotels zijn gevestigd in twee torens van het nieuw te ontwikkelen gebied ‘Gare du Nord’ in Amsterdam-Noord, naast metrostation Noord (No...

F&B
Dutch Cuisine: Juist nu is een kortere keten belangrijk

Dutch Cuisine zal steeds breder gekend en gewaardeerd worden, denken Monique Mulder en Marjan Pijnenburg, bestuursleden van de stichting die de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart zet. “Zeker nu is het belangrijker dan ooit om gezonde gerechten met een bekende herkomst aan te bieden. Korte...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: