De toekomstplannen van Hilton

8 juni 2015
De toekomstplannen van Hilton

Minder dan twee jaar geleden was de beursgang van Hilton Worldwide Holdings een feit. Tijd voor een volgende stap. De hotelreus overweegt een
bescheiden dividend uit te keren aan de aandeelhouders en wil de inkoop zelf gaan doen. Ook de het zelf exploiteren van de 148 hotels staat op het verlanglijstje.

*Waardestijging*
De timeshare business van Hilton zou ook meer aandacht moeten krijgen door de oprichting van een nieuw bedrijf. Hilton overweegt ook het terugkopen van zijn eigen aandelen. Aandelen die overigens in de afgelopen maanden met 30 procent in waarde zijn gestegen, en 50 procent sinds de beursgang. De prijs van het aandeel zou dan nog een boost krijgen. De hotellerie staat er evenwel goed voor, mede door de aantrekkende wereldeconomie, toename van reizen en lagere energiekosten.

*Aandeelhouder*
Hilton, Marriott International en Starwood hebben baat bij een businessmodel waarbij zij hotels beheren op een onderhandelde prijs. De winstmarges zijn hoog. Blackstone verkocht vorige maand 103,5 miljoen aandelen van Hilton voor een bedrag van ongeveer 3 miljard dollar. Hierdoor werd het percentage aandelen van de private equity gigant teruggebracht naar 46 procent. Nog steeds is Blackstone hiermee de grootste aandeelhouder. Met het verlagen van het eigendomsbelang naar onder de 50 procent, kunnen de aandelen van Hilton opgenomen worden in de Standard & Poor's 500 aandelenindex. Dat is gunstig voor Hilton.

In de komende drie tot vijf jaar wil Hilton het aantal door het bedrijf beheerde hotelkamers opschroeven naar 240.000.

Overig nieuws