De Tropen heropent terras

8 juni 2020 | David Bakker

Amsterdam is sinds 1 juni een fantastisch groen en zonnig terras rijker; gasten – groot én klein - kunnen nu rond de vijver in de mooie binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan het Oosterpark ontbijten, koffie-en, lunchen, tea-en, borrelen,
dineren én bij mooi weer staat chef Hans Ribbens er achter de barbecue.

Het buitenterras van De Tropen is nu twee keer zo groot geworden. En dus dubbel zo zonnig. Binnentuin met barbecue Per 1 juni is er ruimte binnen in café De Tropen, buiten op het hoger gelegen terras met prachtig uitzicht op het Oosterpark en nu dus ook in de zonnige en kindvriendelijke binnentuin. “Het wordt extra leuk nu we in de binnentuin gasten ontvangen. Overdag is het er heerlijk met veel zon en groen, ’s avonds is het net een sprookjestuin. Al met al werken we nu op de meest bijzondere én relaxede plek van Amsterdam, zo pal aan het park”, zegt een opgetogen Louisa de Ridder, Food & Beverage manager van het Koninklijk Instituut voor De Tropen. “Met als extra publiekstrekker onze chef die bij mooi weer in de binnentuin achter de barbecue staat!”.

Ook de menukaart straalt iets zonnigs uit en biedt voor elk wat wils; van een croque monsieur tot gegrilde knakworstjes met heksenkaas en gepofte aardappel voor de kinderen, van een broodje rendang met zoetzuur tot een poké bowl met huisgerookte zalm. “Die zetten we eerst 24 uur in de pekel van bruine suiker met zeezout en daarna wordt deze twee keer koud gerookt. We zijn er aardig druk mee en dat proef je”, zegt chef Hans Ribbens enthousiast.

Over De Tropen

De Tropen is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), dat zich richt op duurzame ontwikkeling. Of het nu gaat over het beter opsporen van tuberculose in Bangladesh, het vergroten van de toegang tot financiële diensten in Marokko of de strijd tegen kind huwelijken in Malawi, KIT is ermee bezig. Dit financieren wij mede door onze horeca en de evenementen die wij organiseren in De Tropen. Zo draagt ieder biertje of maaltijd een beetje bij aan een betere wereld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: