'De vliegende en varende Hollander' in Hilton Amsterdam Airport

21 oktober 2004 |

Luuk Kroon, oud Chef Defensiestaf, opende in het Hilton Amsterdam Airport Schiphol recentelijk de expositie 'De vliegende en varende Hollander' van Leentje Linders. De tentoongestelde werken zijn een weerspiegeling van haar passie voor de luchtvaart en haar meer recente fascinatie voor zeevaart, in al haar aspecten. In haar etsen – één van de oudste druktechnieken – trekt ze zowel door de afbeeldingen als de gebruikte techniek een lijn tussen heden en verleden. De historie van Schiphol, als ingepolderd landschap, laat zien dat daar waar nu de luchtvaart hoogtij viert, ooit de zeevaart de grondslag heeft gelegd voor het internationale karakter van de Haarlemmermeer. Als eerste hotel op de luchthaven heeft Hilton zo haar eigen diepgewortelde link met de luchtvaart. Tijdens de opening liet Leentje Linders aan Jan van der Putten, de General Manager van het hotel, weten dat zij 5% van de verkoop van die avond zou doneren aan de nabestaanden van de Hilton-slachtoffers van de recente aanslag in Taba, Egypte. Vn der Putten beloofde vervolgens dat bedrag te verdubbelen. De expositie die plaats vindt in de lobby, het Business Center en de restaurants van Hilton Schiphol is tot en met de eerste week van december vrij te bezichtigen. Een overzicht van de tentoongestelde werken is verkrijgbaar bij de receptie van het hotel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: