Deli XL wil duurzame toekomst

19 maart 2010 |
Deli XL  wil duurzame toekomst<

Foodservice groothandel Deli XL heeft haar eerste duurzaamheidsverslag uit gebracht. Daarmee informeert Deli XL haar klanten, leveranciers en medewerkers welke duurzame stappen Deli XL zette in 2009 en gaat zetten de komende vijf jaar.

Koploper
De groothandel wil koploper worden op het gebied van duurzaamheid en stelt dan ook harde doelen, waarover zij regelmatig zal publiceren op de eigen website De groothandel streeft er naar om een leidende rol in te nemen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil tot de top 10 van duurzame foodbedrijven horen in Nederland.

Concrete doelstellingen
"Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) sluit naadloos aan bij onze missie: een gezonde onderneming voor medewerkers, klanten en maatschappij", zo laat Erin Troost, Programmamanager MVO bij Deli XL weten.

Maatschappelijk verantwoord
Al enige tijd staan intern vijf kernwaarden centraal. "In ons nieuwe MVO-beleid is iedere kernwaarde gekoppeld aan een MVO-thema met een bijbehorende ambitieuze doelstelling. Op die manier gaan we voor een goede balans tussen People, Planet en Profit. Ook zorgen we ervoor dat Deli XL in 2012 ISO 14001 (milieumanagementsysteem) gecertificeerd is."

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: