Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

8 mei 2017 | Thijs Jacobs

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van shoppen zijn de winkels in de Grote Marktstraat ook op beide Pinksterdagen open. En daarna is het heerlijk uitwaaien op het elf kilometer lange strand.

HAAGSE MARKT

De Haagse Markt – ook op Tweede Pinksterdag open – is al bijna een eeuw een begrip. Deze ontmoetingsplek van vele culturen is met drie looppaden en achthonderd meter dan ook de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland en een van de grootste in Europa. Een levendige plek om uren te shoppen en de heerlijkste hapjes uit te proberen.

RRROLLEND DEN HAAG

Van vr 2 t/m ma 5 juni staat het knusse Rrrollend Foodtruck Festival op het Lange Voorhout. Een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje en vermaak houdt. Bezoekers kunnen er genieten van verrassende gerechten, een bluesband en een lounge DJ. Kids kunnen er knutselen, kijken naar kindertheater en zich laten schminken.

TONG TONG FAIR

Van do 25 mei t/m ma 5 juni is de jaarlijkse Tong Tong Fair, al ruim een halve eeuw de grootste Indische happening ter wereld. Op het Malieveld kun je dan niet alleen fantastisch eten en drinken bij de tientallen Aziatische restaurants en waroengs, maar ook genieten van het internationale, culturele Tong Tong Festival met muziek, theater en exposities.

BITES & STORIES

Ontdek de lekkerste hapjes en verhalen van Den Haag bij Bites & Stories. Met een local friend leer je al wandelend de stad, de bewoners en de beste plekjes kennen. Je kunt kiezen voor de Food & City Tour, de Wine & Dine Tour of een Privé Tour. Al het eten en drinken zit bij de prijs van deze persoonlijke en gezellige tour inbegrepen.

PROEF DE WIJK

Bij foodfestival Proef de Wijk – zaterdag 3 juni van 13.00 tot 22.00 uur – presenteren en serveren restaurants en lunchrooms van het Zeeheldenkwartier hun lekkerste gerechten en producten op het Prins Hendrikplein. Het gezellige plein verandert bij dit culinaire evenement in één groot openluchtrestaurant voor kleine hapjes of een hele maaltijd.

HANDMADE MARKET @DE PIER

Struinen boven zee en ook nog lekker eten en shoppen. Dat kan op de Handmade Market @de Pier, waar de ondernemers hun bezoekers de mooiste en heerlijkste handgemaakte producten en delicatessen tonen. En op de Scheveningse Pier is natuurlijk nog veel meer te beleven voor een heerlijk dagje uit, zoals het Reuzenrad, de Zipline, muziek en voor kinderen de Knutsel Pier.

MINGLEMUSH

Op 23 mei opent Minglemush, de eerste Haagse food- en moodhal. In de glazen hal van maar liefst 1.600 vierkante meter met straatjes, pleinen en knusse loungeplekken zijn bars en vijftien foodstands met gerechten uit de hele wereld. Daarnaast biedt de hal, grenzend aan het Centraal Station, ook volop entertainment met een arcadehal, een zitkuilbibliotheek en podia waar lezingen worden gehouden en dj’s, bands en singer-songwriters optreden.

GROTE MARKTSTRAAT

De winkels aan de Grote Markstraat zijn ook beide Pinksterdagen geopend. In prachtige oude panden zijn hier grote warenhuizen gevestigd, zoals de Bijenkorf, Marks & Spencer en de nieuwe Passage. En tussendoor vind je gezellige cafés en restaurants om even bij te komen van het shoppen en heerlijk te eten en drinken.

STRAND & ATTRACTIES

Voor kinderen en volwassenen is het elf kilometer lange strand van Scheveningen tot Kijkduin een heerlijke plek om uit te waaien en ontspannen. Kinderen kunnen er zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, vliegeren of voetballen. En dan zijn er nog de vele attracties, zoals SEA LIFE, de Vuurtoren, Madurodam, Muzee, Beelden aan Zee of The Lion King, de koning van de musicals, in het AFAS Circustheater.

Op www.denhaag.com/hemelvaart en www.denhaag.com/pinksteren staan nog vele andere tips voor bijzondere Haagse activiteiten tijdens de Hemelvaart- en Pinksterdagen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: