Derde IntercityHotel van Nederland opent deuren; vierde locatie volgt later dit jaar

Auteur: redactie
Opening Ondernemen 5 maart 2024
Derde IntercityHotel van Nederland opent deuren; vierde locatie volgt later dit jaar

IntercityHotel is ‘on the move’ in Nederland: het nieuwe IntercityHotel Breda is geopend. Het hart wordt gevormd door de “CitySquare”, de door de locatie geïnspireerde, gezellige lobby. De kamers? 174 goed uitgeruste kamers waar men tot rust kan komen. De medewerkers? ‘CityScouts’, die Breda op hun duimpje kennen en inside-informatie delen. Het restaurant en de bar? Een ideale spot om elkaar te ontmoeten.

Denis Hüttig, senior vice president operations H World International, zegt: “Het IntercityHotel Breda is alweer het derde IntercityHotel in Nederland (na Enschede en Amsterdam Airport, red.). Dankzij de goede samenwerking met onze partners Commerz Real en Synchroon bv en J.P. van Eesteren bv blijven we nog steeds groeien.”

“Dankzij betrouwbare samenwerkingspartners die in uitdagende tijden mooie projecten mogelijk maken, kunnen we nu de opening van het IntercityHotel Breda vieren”, zegt Dirk Schuldes, global head of real estate hospitality and shopping bij Commerz Real. “We zijn blij en trots dat we dit prachtige hotel kunnen toevoegen aan het European Hotel Fund, waar het een bijdrage kan leveren aan onze institutionele beleggers.”

Marco Peppel, Chief Executive Officer J.P. van Eesteren: “Met de unieke mix van residentiële, commerciële en recreatieve ruimtes wilden we een sfeervolle locatie voor een nieuwe generatie creëren. Daarnaast biedt het hotel een uitstekende omgeving voor internationale bedrijven die vanuit de kantoren van 5Tracks werken. Het is prachtig om alles tot leven te zien komen. Ons doel als ontwikkelaars en bouwers is immers om mensen een duurzame plek te bieden waar ze graag zijn.”

Het IntercityHotel past perfect in Breda: creatief, lokaal en gezellig tegelijk, het hotel is de slimme hub voor ontdekkers van de stad om te werken, te eten en te ontspannen. Flexibiliteit staat hoog in het vaandel: vier vergaderruimtes met daglicht vormen de ideale omgeving voor vergaderingen en evenementen ‒ voorzien van de meest moderne conferentietechnologie.

Stoffel Verjaal, general manager IntercityHotel Breda, vult aan: “Mijn team en ik zijn erg blij dat wij onze gasten in het bruisende, historische en tegelijkertijd jonge Breda mogen verwelkomen. Veel dank gaat uit naar de stad en onze partners voor dit warme welkom.” Het IntercityHotel maakt deel uit van het project 5Tracks, een nieuw modern gebouwencomplex met een mix van appartementen, kantoren, winkels en horeca in de directe nabijheid van het Centraal Station van Breda.

Het IntercityHotel Breda wordt geëxploiteerd door H World International als pachter. Het pand is eigendom van het vastgoedfonds ‘Commerz Real Institutional European Hotel Fund’ van Commerz Real, een vastgoeddochteronderneming van de Commerzbank Group. De projectontwikkeling en bouw zijn uitgevoerd door Synchroon bv en J.P. van Eesteren bv. Samen werken ze al aan het volgende IntercityHotel in Leiden dat later in de zomer van 2024 wordt geopend.

Foto: v.l.n.r.: Cynthia Schoonderwoerd, pre-opening Manager IntercityHotel Breda en general manager IntercityHotel Leiden, Michael Venderbos, director clients & markets J.P. van Eesteren bv, Stoffel Verjaal, general manager IntercityHotel Breda, Erwin M. Bruyn, country manager Netherlands H World International, Henri van Dam, managing director Synchroon bv, Claudia Stunz, senior international investment & asset manager Commerz Real AG, Paul Depla, burgemeester van Breda, Martijn Houwen, head of real estate markets Benelux Commerz Real AG. (Fotografie: Steigenberger Hotels GmbH/IntercityHotel Breda)

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws