Diner bij Scrigno del Duomo met AF&BM

18 juni 2011 |
Diner bij Scrigno del Duomo met AF&BM<

De avond valt over Trento, een levendig stadje in het noorden van Italië. Het is nog goed warm. De terrassen lopen vol, er vormen zich rijen bij de gelateria’s en de AF&BM-groep doet restaurant Scrigno del Duomo aan.

Jarigen getrakteerd
Maar eerst is het verzamelen in de hotelbar van Grand Hotel Trento. AF&BM-bestuurslid Pieter van Opheusden legt het programma voor deze avond uit en deelt mee dat er twee jaren zijn in het reisgezelschap. Het ‘lang zullen ze leven barst los’ en de jarigen worden ieder getrakteerd op een mooie fles.


De twee jarigen van vandaag kregen een mooie fles

Henrico van Lammeren van Vinites legt vervolgens de route naar het met een Michelinster bekroonde restaurant uit. ‘Er is een korte route van twee minuten, maar we lopen de lange route langs de winkelstraten omdat er morgen voor de dames shoppen op het programma staat.’




Traditioneel gedroogd vlees
Eenmaal aangekomen bij Scrigno del Duomo staat er buiten een heerlijk glas brut van Ferrari klaar. In het restaurant met funderingen uit de Romeinse tijd en fresco’s uit de vijftiende eeuw wordt een traditioneel Italiaans menu geserveerd.


Het pand waar Scrigno del Duomo in huist kent een lang verleden

Vooraf zijn er vleeswaren als speck en mortandela. Ook is er een stukje tortel di patate.


Antipasti


De deelnemers vermaken zich opperbest, voor de witte en zwarte brigade van het restaurant is het even aanpoten met een groep van 100 couverts

Het restaurant staat bekend om zijn traditionele gedroogde en gezouten regionale vlees, dus is er ook een bordje met fagottini di carne gevuld met gekruide dagverse ricotta op een bedje van mesclun sla. Met uiteraard balsamico en olijfolie. In het glas wordt nog even verder genoten van de brut.


Fagottini

Simpel en geraffineerd
Als tussengerecht is er een perfect al dente pasta van penne met garnalen en courgette. Heel simpel van opzet, maar uiterst geraffineerd van smaak. Erbij een glaadje Maximum Rose van het eerder genoemde wijnhuis. Voor de liefhebbers komt er ook nog een risotto die niet op het menu stond.


Pasta zoals pasta bedoeld is

Grappa op het terras
Het menu wordt afgesloten met een heerlijk krokant bosvruchtentaartje met ernaast wat vanille-ijs. Ook wijntechnisch kwam er een einde aan het menu en wel met een glaasje maximum demi-sec van Ferrari.


Crostata di frutti di bosco

Na een espresso zoals je die alleen maar hier kunt krijgen, zijn er verschillende jaargangen van Segnana grappa te proeven op het terras buiten. Een verdwaald spettertje deert de aanwezigen niet. Het kan met het weer nogal eens spoken en stormen in Trento, zo omsloten door de bergen. Dat zal vannacht alleen nog in het plaatselijke nachtleven gebeuren.

Nu is de Ferrari al een paar keer in het glas gepasseerd, maar wat is dit nou voor een wijnbedrijf? Gelukkig krijgt de groep zaterdag de kans om nader kennis te maken, dan staan er een rondleiding en proeverij bij dit wijnhuis op de agenda. Wordt vervolgd.

Volg deze trendreis van de AF&BM via de website van Hospitality Management of via twitter: @horecatotaal.

Lees en zie alle artikelen en fotoverslagen in het dossier.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Branded Content
The Slaak Rotterdam strak beveiligd

The Slaak Rotterdam is gevestigd in een oud monumentaal pand waar vroeger Rotterdam’s grootste krant “Het Vrije Volk” gehuisvest was. Na een flinke verbouwing opende het hotel in 2019 haar deuren met alle glorie en sfeer die ook op het hoogtepunt midden jaren 50 daar aanwezig was. ...

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: