Diner bij Scrigno del Duomo met AF&BM

18 juni 2011 |
Diner bij Scrigno del Duomo met AF&BM<

De avond valt over Trento, een levendig stadje in het noorden van Italië. Het is nog goed warm. De terrassen lopen vol, er vormen zich rijen bij de gelateria’s en de AF&BM-groep doet restaurant Scrigno del Duomo aan.

Jarigen getrakteerd
Maar eerst is het verzamelen in de hotelbar van Grand Hotel Trento. AF&BM-bestuurslid Pieter van Opheusden legt het programma voor deze avond uit en deelt mee dat er twee jaren zijn in het reisgezelschap. Het ‘lang zullen ze leven barst los’ en de jarigen worden ieder getrakteerd op een mooie fles.


De twee jarigen van vandaag kregen een mooie fles

Henrico van Lammeren van Vinites legt vervolgens de route naar het met een Michelinster bekroonde restaurant uit. ‘Er is een korte route van twee minuten, maar we lopen de lange route langs de winkelstraten omdat er morgen voor de dames shoppen op het programma staat.’




Traditioneel gedroogd vlees
Eenmaal aangekomen bij Scrigno del Duomo staat er buiten een heerlijk glas brut van Ferrari klaar. In het restaurant met funderingen uit de Romeinse tijd en fresco’s uit de vijftiende eeuw wordt een traditioneel Italiaans menu geserveerd.


Het pand waar Scrigno del Duomo in huist kent een lang verleden

Vooraf zijn er vleeswaren als speck en mortandela. Ook is er een stukje tortel di patate.


Antipasti


De deelnemers vermaken zich opperbest, voor de witte en zwarte brigade van het restaurant is het even aanpoten met een groep van 100 couverts

Het restaurant staat bekend om zijn traditionele gedroogde en gezouten regionale vlees, dus is er ook een bordje met fagottini di carne gevuld met gekruide dagverse ricotta op een bedje van mesclun sla. Met uiteraard balsamico en olijfolie. In het glas wordt nog even verder genoten van de brut.


Fagottini

Simpel en geraffineerd
Als tussengerecht is er een perfect al dente pasta van penne met garnalen en courgette. Heel simpel van opzet, maar uiterst geraffineerd van smaak. Erbij een glaadje Maximum Rose van het eerder genoemde wijnhuis. Voor de liefhebbers komt er ook nog een risotto die niet op het menu stond.


Pasta zoals pasta bedoeld is

Grappa op het terras
Het menu wordt afgesloten met een heerlijk krokant bosvruchtentaartje met ernaast wat vanille-ijs. Ook wijntechnisch kwam er een einde aan het menu en wel met een glaasje maximum demi-sec van Ferrari.


Crostata di frutti di bosco

Na een espresso zoals je die alleen maar hier kunt krijgen, zijn er verschillende jaargangen van Segnana grappa te proeven op het terras buiten. Een verdwaald spettertje deert de aanwezigen niet. Het kan met het weer nogal eens spoken en stormen in Trento, zo omsloten door de bergen. Dat zal vannacht alleen nog in het plaatselijke nachtleven gebeuren.

Nu is de Ferrari al een paar keer in het glas gepasseerd, maar wat is dit nou voor een wijnbedrijf? Gelukkig krijgt de groep zaterdag de kans om nader kennis te maken, dan staan er een rondleiding en proeverij bij dit wijnhuis op de agenda. Wordt vervolgd.

Volg deze trendreis van de AF&BM via de website van Hospitality Management of via twitter: @horecatotaal.

Lees en zie alle artikelen en fotoverslagen in het dossier.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: