Diner bij Scrigno del Duomo met AF&BM

18 juni 2011 |
Diner bij Scrigno del Duomo met AF&BM<

De avond valt over Trento, een levendig stadje in het noorden van Italië. Het is nog goed warm. De terrassen lopen vol, er vormen zich rijen bij de gelateria’s en de AF&BM-groep doet restaurant Scrigno del Duomo aan.

Jarigen getrakteerd
Maar eerst is het verzamelen in de hotelbar van Grand Hotel Trento. AF&BM-bestuurslid Pieter van Opheusden legt het programma voor deze avond uit en deelt mee dat er twee jaren zijn in het reisgezelschap. Het ‘lang zullen ze leven barst los’ en de jarigen worden ieder getrakteerd op een mooie fles.


De twee jarigen van vandaag kregen een mooie fles

Henrico van Lammeren van Vinites legt vervolgens de route naar het met een Michelinster bekroonde restaurant uit. ‘Er is een korte route van twee minuten, maar we lopen de lange route langs de winkelstraten omdat er morgen voor de dames shoppen op het programma staat.’




Traditioneel gedroogd vlees
Eenmaal aangekomen bij Scrigno del Duomo staat er buiten een heerlijk glas brut van Ferrari klaar. In het restaurant met funderingen uit de Romeinse tijd en fresco’s uit de vijftiende eeuw wordt een traditioneel Italiaans menu geserveerd.


Het pand waar Scrigno del Duomo in huist kent een lang verleden

Vooraf zijn er vleeswaren als speck en mortandela. Ook is er een stukje tortel di patate.


Antipasti


De deelnemers vermaken zich opperbest, voor de witte en zwarte brigade van het restaurant is het even aanpoten met een groep van 100 couverts

Het restaurant staat bekend om zijn traditionele gedroogde en gezouten regionale vlees, dus is er ook een bordje met fagottini di carne gevuld met gekruide dagverse ricotta op een bedje van mesclun sla. Met uiteraard balsamico en olijfolie. In het glas wordt nog even verder genoten van de brut.


Fagottini

Simpel en geraffineerd
Als tussengerecht is er een perfect al dente pasta van penne met garnalen en courgette. Heel simpel van opzet, maar uiterst geraffineerd van smaak. Erbij een glaadje Maximum Rose van het eerder genoemde wijnhuis. Voor de liefhebbers komt er ook nog een risotto die niet op het menu stond.


Pasta zoals pasta bedoeld is

Grappa op het terras
Het menu wordt afgesloten met een heerlijk krokant bosvruchtentaartje met ernaast wat vanille-ijs. Ook wijntechnisch kwam er een einde aan het menu en wel met een glaasje maximum demi-sec van Ferrari.


Crostata di frutti di bosco

Na een espresso zoals je die alleen maar hier kunt krijgen, zijn er verschillende jaargangen van Segnana grappa te proeven op het terras buiten. Een verdwaald spettertje deert de aanwezigen niet. Het kan met het weer nogal eens spoken en stormen in Trento, zo omsloten door de bergen. Dat zal vannacht alleen nog in het plaatselijke nachtleven gebeuren.

Nu is de Ferrari al een paar keer in het glas gepasseerd, maar wat is dit nou voor een wijnbedrijf? Gelukkig krijgt de groep zaterdag de kans om nader kennis te maken, dan staan er een rondleiding en proeverij bij dit wijnhuis op de agenda. Wordt vervolgd.

Volg deze trendreis van de AF&BM via de website van Hospitality Management of via twitter: @horecatotaal.

Lees en zie alle artikelen en fotoverslagen in het dossier.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Achtergronden Internationaal
Virtuoso feliciteert awardwinnende topmanagers

Wereldwijd reisnetwerk Virtuoso feliciteert de vijf leden en adviseurs van het reisbureau die de EMEA netwerkprijzen voor innovatie, leiderschap en verkoopkracht hebben gewonnen. De Virtuoso EMEA Member Awards tonen leden die het kaliber van het talent binnen het netwerk illustreren. De winnaars wer...

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: