Dit zijn de 8 kandidaten voor NXT GM Challenge 2024

Auteur: Redactie
Awards 1 november 2023
Dit zijn de 8 kandidaten voor NXT GM Challenge 2024

Op 22 oktober sloot de registratie voor The NXT GM Challenge 2024. Voor de zesde editie schreven Hotello’s van alle hotelmanagementscholen in Nederland zich in. Na zorgvuldige overweging selecteerde het Petit Comité van Minor Hotels en HotelloTOP acht veelbelovende kandidaten die kans maken op de droombaan van general manager. 

Direct vanuit de schoolbanken aan de slag gaan als GM, met bijbehorend salaris en begeleiding van ervaren 'captains of industry'. Dit wordt werkelijkheid voor de winnaar van The NXT GM Challenge 2024. De gelukkige krijgt de zwaarwegende verantwoordelijkheid over twee drukbezochte hotels: NH Schiller en NH Caransa, gelegen aan het bruisende Rembrandtplein in het hart van Amsterdam.

Uitdagende Challenge Days op 10 en 11 november

“Uit een flink aantal aanmeldingen hebben we een sterke line-up kunnen selecteren voor The NXT GM Challenge 2024”, zegt Stan van Gompel, talent development specialist bij Minor Hotels. “Afgelopen jaar won Lynn Woltjes de droombaan van GM, maar ook de overige kandidaten vonden allemaal een mooie plek binnen Minor Hotels. Dat motiveert ons om er dit jaar weer een groot succes van te maken. Tijdens de Challenge Days op 10 en 11 november zullen we de kandidaten nog meer uitdagen, om zo een terechte winnaar te kunnen aanwijzen.” Nieuw dit jaar zijn aanmeldingen van internationale studenten. Van Gompel: “Kandidaten uit Roemenië en Litouwen hebben de selectie gehaald. Dat juichen we van harte toe, aangezien binnen Minor Hotels de voertaal voornamelijk Engels is.”

De kandidaten van The NXT GM Challenge 2024:

• Constantin Benesch (HMSL'23)

• Dionne van Eig (HMSL'23)

• Vince Meurders (HMSL'24)

• Marija Paulaviciute (HTH'23)

• Serban Dumitru (HTH'23)

• Nikita Tichelaar (TIO'23)

• Noa Flok (TIO'23)

• Thom Ouwendijk (BUas'24)

‘Onderschat het niet’

Als winnaar van de afgelopen editie is Lynn Woltjes als kersverse GM van NH Schiller en NH Caransa de host van de komende Challenge Days. “Gaaf dat er weer acht nieuwe talenten de kans krijgen om zich tijdens The NXT GM Challenge 2024 te onderscheiden als rasechte Hotello.” Haar belangrijkste boodschap voor de kandidaten: "Onderschat het niet. Je moet bereid zijn er vol voor te gaan. Tegen mijn familie en vrienden zei ik: ik check een jaar uit om me volledig op dit avontuur te storten, jullie zien me daarna weer.”

Talenten boeien en binden

The NXT GM Challenge winnen is “Een waanzinnig mooie kickstart van je carrière", weet Stephanie van Oorschot, voorzitter van HotelloTOP Nederland. “Voor Minor Hotels is de challenge de uitgelezen kans om talent te spotten en vervolgens aan zich te binden.” Talenten waarop ook HotelloTOP maar wat trots is. Van Oorschot: “Wij zien Hotello’s die pragmatisch, maar ook inventief zijn. Wat er ook gebeurt, ze lossen het op. En dat gecombineerd met hun sociale vaardigheden en een enorme drive. De kandidaten van The NXT GM Challenge zijn de verpersoonlijking van het Hotello-DNA waar wij zo trots op zijn.” Om hun ster nog sneller te laten rijzen, zet ook HotelloTOP de spotlight vol op ze: “We geven de winnaar van The NXT GM Challenge 2024 een groot podium tijdens het HotelloTOP Year Event, waar 750 vooraanstaande namen uit de branche samenkomen.”

Van de acht geselecteerde Hotello’s blijven er uiteindelijk drie over. Tijdens de Challenge Days op 10 en 11 november strijden zij om de positie van GM van NH Schiller en NH Caransa. Voor een vakjury presenteren zij hun unieke visie op het financieel, operationeel en commercieel runnen van een hotel.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws