Dit zijn de food trends volgens Google

20 februari 2017 | Thijs Jacobs

Google weet veel, bijna alles zelfs. Het bedrijf claimt tegenwoordig geen zoekmachine, maar een antwoordenmachine te zijn. Daarom weet Google ook (de resultaten zijn gebaseerd op de zoekopdrachten via de zoekgigant in 2015 en 2016) wat de belangrijkste food trends zijn. We lichten een tipje van de sluier voor je op:

De gerechten die een continue stijging lieten zien:

Ramen
Rigatoni
Bibimbap
Linguine
Empanada
Uncured Bacon
Bundt Cakes

Rising stars (gerechten die ineens vaker opgezocht worden):

Kurkuma
Jackfruit (boom uit de moerbeifamilie die vrucht draagt)
Bloemkoolrijst
Zuurdesembrood
Funfetti
Vegan Donuts

Waar gerechten ineens stijgen in populariteit, zijn ook gerechten die minder populair worden. Hier zijn de afvallers:

 

Gerechten die een continue daling lieten zien:

Glutenvrije Cupcakes
Evaporated Cane Juice ('natuurlijke' zoetstof)
Tarwevrij brood
Bacon Cupcakes
Bacon Cinnamon Rolls

Gerechten die ineens minder populair werden:

Rainbow Bagel
Vanilla Bean Paste
Dutch Baby Pancake
Mulligan Stew
Buffalo Chicken Fries
Chocolate Slices

Nog wat feiten...

Er zijn natuurlijk wel wat opmerkingen te plaatsen bij de stijgers en dalers. In het geval van de kurkuma bleek men wel heel vaak op zoek te zijn naar manieren waarop het product gebruikt of toegepast kon worden. In veel gevallen is men op zoek naar manieren om de trendy gerechten thuis te maken (recepten), maar vaak zoekt men ook naar bedrijven die de gerechten thuis kunnen bezorgen. 

Het experimenteren met varkensvlees bleek ook een trend. Wellicht komt dat omdat varkensvlees in veel Aziatische gerechten wordt gebruikt. Ook de termen 'slow cooking' en 'bbq' worden vaak gebruikt in combinatie met de zoekopdracht varkensvlees. Feitelijk is men ook op zoek naar manieren om traditionele gerechten een 'twist' te geven. 

Nog een opmerkelijk gegeven: de comeback van de pasta! Enige tijd uit de gratie, maar nu weer helemaal terug, met als topper de rigatoni.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: