Dit zijn de kanshebbers voor de Thesis Award

2 maart 2016 |
Dit zijn de kanshebbers voor de Thesis Award

Binnenkort mogen de studenten van zes Nederlandse hotelscholen zich weer opmaken voor de Thesis Award. Het is dit jaar
een internationaal gekleurd gezelschap en de bijdragen lopen inhoudelijk behoorlijk uiteen. Het belooft spannend te worden. We presenteren je de samenvattingen van de genomineerde studenten.

Fei Long Jingjing Jin
Het reizen naar het buitenland is voor Chinese toeristen enorm in populariteit gestegen. Gitehoorn heeft een grote aantrekkingskracht op Chinese toeristen. Daarom heb ik onderzocht welke factoren de ervaring van Chinese toeristen in Giethoorn kunnen beïnvloeden.

Doriene Reinderink
Tijdens mijn afstudeerfase heb ik de huidige revenue management situatie in het Viceroy Bali hotel in Indonesië onderzocht. Hierbij heb ik zowel veldwerk als desk research gedaan. De uitkomst? Dat de nog niet alle individuele hoteleigenaren bewust zijn van het belang van revenue management. Het gebruik en de kennis van revenue management is daarom nog beperkt. Daarom heb ik een 10 stappen revenue management actieplan bedacht, dat de room revenue in onafhankelijke luxehotels en boetiekhotels, met een focus op leisure, kan opstuwen. Viceroy Bali heb ik als voorbeeldhotel gebruikt.

Jochem Teeuwissen
De doelstelling van mijn onderzoek was om te bepalen of kredietunies een geschikt financieringskanaal vormen voor de horeca-sector, in het bijzonder voor de startende ondernemer. Een kredietunie is kort samengevat: 'een cooperatie van MKB-ondernemers die via een gemeenschappelijke kas financiering ter beschikking stelt aan haar leden'.
Het blijkt dat horeca voor de klassieke financieringskanalen een lastig te financieren sector is. De sector heeft te kampen met een slecht imago veroorzaakt door dalende resultaten, veranderde regelgeving en misstanden in het verleden.
Ik denk dat de horeca zich moet verenigen om een horeca kredietunie te ontwikkelen met deskundigen op het gebied van horeca en kredietverlening. Het zal aan een grote branchevereniging als Koninklijke Horeca Nederland zijn om daarin het voortouw te nemen!

Lieke Stover
Wat zijn de grote invloeden binnen de gastervaring in het CitizenM hotel Amsterdam City bij het oproepen van gastenemoties die loyalty bepalen? De service-economie is vervangen door de experience-economie. De interactie bij gasten wordt in dit hotel vergroot, wat de loyalty van de gasten doet toenemen.

Michele Rosa Ziegler
Het herbergen van een superster is goede reclame voor een hotel. Hoe kan deze target group aangetrokken worden tot het hotel? Hiermee wordt de positie van het hotel op de markt immers versterkt.

Oliver Heinzmann
Toerisme in Europa groeit harder dan verwacht. Local cuisine wordt hierbij een steeds grotere tool om toeristen aan te trekken. Dutch cuisine mist een duidelijke identiteit. We hebben een campagne ontwikkeld die Dutch cuisine beter moet positioneren.

Thijs Jacobs


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: