Dr. Frank eerste Consul bij Historic Hotels

3 mei 2011
Dr. Frank eerste Consul bij Historic Hotels

Historic Hotels of the Benelux heeft haar eerste Honorair Consul bekendgemaakt. Dr. Frank van Berkum, bekend van onder meer het bestseller boek ’Gezond slank met Dr. Frank’, heeft de primeur en is de eerste die de titel Honorair Consul voor de provincie Overijssel mag dragen voor een periode van twee jaar.

*Nieuwe brochure*
De bekendmaking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het jubilerend Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Tijdens de aankondiging van de eerste Honorair Consul werden ook de eerste exemplaren van de nieuwe brochure van Historic Hotels of the Benelux uitgereikt aan de laatst toegetreden leden Hotel Stadslogement De Smederij van Steenwijk en Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek; beiden gelegen in Overijssel.

*Behoud en ontwikkeling*
De Honorair Consul draagt het gedachtegoed van Historic Hotels uit naar een breder publiek. Hij vraagt aandacht voor de hoteliers die hun gasten in contact brengen met historische centra van steden en bijzondere plekken daarbuiten, waardoor de gast op een bijzondere wijze in aanraking komt met lokale tradities, unieke historische gebouwen, prachtige landschappen en hoogwaardige (streek) gastronomie. Op die manier wordt een grote bijdrage geleverd aan het behoud en ontwikkeling van ons kostbare erfgoed voor de toekomstige generaties.

*Slapen in erfgoed*
“Het overnachten in historisch erfgoed is een overduidelijk sterk groeiende trend in wereldwijd reisgedrag”, weet Elvira Wilthagen, Manager Hotel Trade Relations. “Onze doelgroep is op zoek naar een bijzondere ervaring en is bereid daar voor te reizen en ook meer te betalen. Dat laatste is noodzakelijk, want een monument in stand houden of renoveren is een kostbare, maar ook dankbare taak”.

*Gezond oud worden*
"Historic Hotels of the Benelux is trots dat Dr. Frank van Berkum uit het Twentse Overijssel als eerste Honorair Consul behulpzaam is om mensen daar nog bewuster van te maken en hen daarvan te laten genieten. Daarnaast beseft hij als geen ander dat genieten van eten en het leven voorwaarde is voor een verantwoord gewicht en gezonder ouder worden”, aldus Wilthagen.

Iedere regio/provincie in de Benelux krijgt in de toekomst een eigen Honorair Consul.

*Op de foto:* Dr. Frank van Berkum en zijn vrouw, Raymond Strikker, eigenaar van Landhuis De Bloemenbeek en Elvira Wilthagen namens Historic Hotels of the Benelux.

~Frank Lindner~

Overig nieuws