Duurzaamheid geen issue voor zakenreiziger

12 juli 2011 |
Duurzaamheid geen issue voor zakenreiziger

Een ruime meerheid van de zakelijke reizigers kiest bij een buitenlandse zakenreis voor snelheid en een lage prijs. Duurzaamheid speelt in de keuze voor het transportmiddel vrijwel geen rol. Dit blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau en ATP Corporate Travel.

Onderliggend sentiment
Hoewel er in het onderzoek aan de geënquêteerde bedrijven niet expliciet is gevraagd waar ze bij de keuze van hun verblijflocatie op letten mag worden verondersteld dat net als bij de keuze van het transportmiddel prijs en snelheid prevaleren boven duurzaamheid, zo laat Sasja van As, sectormanager leisure bij ING, weten in een reactie.
Hoewel dus niet onderzocht zal de keuze voor een goedkoop hotel met een snelle service hoogstwaarschijnlijk prevaleren boven een groen hotel.

Deskundigheid doorslaggevend
De afgelopen 5 jaar is de manier van boeken van de zakenreis veranderd. Het internet en het reisbureau worden vaker ingezet. Tijd- en kostenbesparing en de behoefte aan meer deskundig advies blijken doorslaggevend voor deze wijziging van het boekingsgedrag.
Secretaresses zijn in veel gevallen verantwoordelijk voor het boeken van de zakenreis.

Luxe-reis keert niet snel terug
In vergelijking met 5 jaar geleden is, bij zowel grote als kleine bedrijven, de prijs zwaarder gaan wegen in de keuze voor het transportmiddel. Het belang van een lage prijs blijkt ook uit het reisgedrag van ondernemers en hun werknemers. Bedrijven stapten over van business naar economy class en het aantal sterren van de hotelkamer werd teruggebracht. Hoewel het aantal zakelijke reizen (na het crisisjaar 2009) is toegenomen, zal de luxe van de reis niet snel op het 'pre-crisisniveau' komen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: