Duurzame wijnsalon bij Pulitzer

17 mei 2011 |
Duurzame wijnsalon bij Pulitzer<

Hotel Pulitzer in Amsterdam heeft onlangs een duurzame wijnsalon in haar monumentale apotheek geopend met een vernieuwend 'Wine & Food'-concept. Gasten kunnen hier dagelijks dineren op basis van wat de wijnkaart op dat moment te bieden heeft.

Verbond met Terra Vitis
Het hotel gaat hierin een exclusieve samenwerking met Terra Vitis wijnen aan. Wijnsalon “De Apotheek” fungeert tevens als de thuisbasis van de nieuwe Terra Vitis Wineclub Amsterdam. De wijnsalon is onderdeel van Restaurant Keizersgracht 238, maar kent een eigen concept. De Wijnsalon is dagelijks geopend en biedt diners gebaseerd op de wijnkeuze uit een aantal Terra Vitis-wijnen, die uitsluitend worden geschonken in de Wijnsalon.

Duurzame kwaliteit
Terra Vitis-wijnen zijn duurzame kwaliteitswijnen met een groot respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit deze passie onderwerpen Terra Vitis wijnboeren in Frankrijk hun wijnen aan een streng ecologisch concept. Vanaf de stok tot aan de botteling. Voor groepen is “De Apotheek” te reserveren voor Wine tastings, Wine & Food pairings en speciale evenementen.

Opening
Ferencz Deli, ambassadeur van Terra Vitis in Nederland, opende samen met Jos de Groot, Food & Beverage Manager Hotel Pulitzer, officieel de wijnsalon (zie foto). Na een masterclass duurzame wijnbouw konden gasten uiteraard de wijnen proeven. Hiervoor waren speciaal een aantal Franse Terra Vitis wijnboeren naar Amsterdam afgereisd. Aan het einde van de avond kregen alle gasten een wijndoos mee naar huis met een persoonlijk ingesproken boodschap. De “sprekende wijndoos” is een innovatief cadeauconcept dat vanaf heden ook verkrijgbaar is bij Hotel Pulitzer.

Eerste lid
Peter Pulitzer, oprichter en naamgever van Hotel Pulitzer, had de eer om tijdens de opening als eerste lid te worden van de Terra Vitis Wine Club Amsterdam. De Wineclub organiseert maandelijks een evenement voor haar leden in de Wijnsalon. Iedereen kan lid worden en met een membership card genieten van voordelen bij het hotel. Leden worden via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden over speciale wijnvoordelen en Wine Club events.

Op de foto (vlnr): Ferencz Deli, Jos de Groot en general manager van het hotel Alex van Gastel.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: