Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

16 oktober 2019 | David Bakker

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine.

Dit is het eerste hotel van Eden Hotels waar het Dutch Cuisine-ontbijt wordt geserveerd. Hiermee verlaagt de hotelketen de klimaatimpact. De overige twaalf Eden Hotels volgen nog dit jaar het voorbeeld. Met minder vlees, meer groente en de focus op streekproducten staat Dutch Cuisine garant voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot. En zo begint bij Eden Hotels een beter milieu; met een duurzamer ontbijt.

Lekker op je bord, goed voor de planeet

Wie ontbijt bij het Babylon Hotel in Den Haag doet dat vanaf vandaag een stukje duurzamer. In The LivingRoom, het restaurant van Babylon Hotel Den Haag, communiceert Eden Hotels via het ontbijtbord. Naast de lokale ham en kaas staat er biologische appelsap uit Lisse op het buffet, net als een oer-Hollandse jam van uitsluitend Nederlands fruit. Ook de tomaten komen uit de regio. De komende tijd worden steeds meer ontbijtproducten vervangen door een Nederlandse tegenhanger. Het ontbijt is een start om later alle andere menu’s te gaan verduurzamen. Het levert The LivingRoom meteen een plekje op in een van de Dutch Cuisine stadstours door Den Haag, waarmee de Nederlandse keuken uit deze regio internationaal op de kaart wordt gezet. Vers, lokaal en seizoensgebonden is waar het om draait; lekker op je bord en goed voor de planeet.

Monique Mulder, bestuurslid Dutch Cuisine: “We zijn bijzonder vereerd dat Eden Hotels als totale hotelketen haar ontbijt wil verduurzamen volgens de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Door de omvang van Eden Hotels Group, zetten we samen een grote stap richting het verlagen van de klimaatimpact.”

Voorstander van duurzaamheid

Leon Looijenstein, chef-kok bij restaurant The LivingRoom, is groot voorstander van duurzaamheid: “Waarom zou je iets van ver halen, als we hier net zulke mooie producten hebben? Eigenlijk is het heel logisch om je te richten op wat het land en het seizoen te bieden hebben. De eerste zes lokale ontbijtproducten die we vanaf vandaag bij het ontbijt aanbieden dragen al aanzienlijk bij aan verduurzaming – en de komende tijd gaan we steeds een stapje verder. Ik probeer zoveel mogelijk volgens de principes van Dutch Cuisine te koken: in lijn met de lokale eetcultuur en het seizoen, gezond voor ons en voor de aarde, eten wat de natuur ons biedt en bewust kiezen voor kwaliteit. Dat vergt soms wat creativiteit, maar is vooral een hele leuke uitdaging. Hoe creëer je bijvoorbeeld een veganistisch gerecht dat ook vleeseters lekker en interessant vinden? Dat soort uitdagingen ga ik graag aan!”

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 een lokale beleving en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam. 

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op het verduurzamen van de voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten de hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar. Daarbij worden vijf principes gehanteerd die duurzaam zijn voor mens en milieu: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Zie voor meer informatie ook www.dutch-cuisine.nl en voor stadstours door Den Haag www.dutch-cuisineroutes.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: