Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

16 oktober 2019 | David Bakker

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine.

Dit is het eerste hotel van Eden Hotels waar het Dutch Cuisine-ontbijt wordt geserveerd. Hiermee verlaagt de hotelketen de klimaatimpact. De overige twaalf Eden Hotels volgen nog dit jaar het voorbeeld. Met minder vlees, meer groente en de focus op streekproducten staat Dutch Cuisine garant voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot. En zo begint bij Eden Hotels een beter milieu; met een duurzamer ontbijt.

Lekker op je bord, goed voor de planeet

Wie ontbijt bij het Babylon Hotel in Den Haag doet dat vanaf vandaag een stukje duurzamer. In The LivingRoom, het restaurant van Babylon Hotel Den Haag, communiceert Eden Hotels via het ontbijtbord. Naast de lokale ham en kaas staat er biologische appelsap uit Lisse op het buffet, net als een oer-Hollandse jam van uitsluitend Nederlands fruit. Ook de tomaten komen uit de regio. De komende tijd worden steeds meer ontbijtproducten vervangen door een Nederlandse tegenhanger. Het ontbijt is een start om later alle andere menu’s te gaan verduurzamen. Het levert The LivingRoom meteen een plekje op in een van de Dutch Cuisine stadstours door Den Haag, waarmee de Nederlandse keuken uit deze regio internationaal op de kaart wordt gezet. Vers, lokaal en seizoensgebonden is waar het om draait; lekker op je bord en goed voor de planeet.

Monique Mulder, bestuurslid Dutch Cuisine: “We zijn bijzonder vereerd dat Eden Hotels als totale hotelketen haar ontbijt wil verduurzamen volgens de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Door de omvang van Eden Hotels Group, zetten we samen een grote stap richting het verlagen van de klimaatimpact.”

Voorstander van duurzaamheid

Leon Looijenstein, chef-kok bij restaurant The LivingRoom, is groot voorstander van duurzaamheid: “Waarom zou je iets van ver halen, als we hier net zulke mooie producten hebben? Eigenlijk is het heel logisch om je te richten op wat het land en het seizoen te bieden hebben. De eerste zes lokale ontbijtproducten die we vanaf vandaag bij het ontbijt aanbieden dragen al aanzienlijk bij aan verduurzaming – en de komende tijd gaan we steeds een stapje verder. Ik probeer zoveel mogelijk volgens de principes van Dutch Cuisine te koken: in lijn met de lokale eetcultuur en het seizoen, gezond voor ons en voor de aarde, eten wat de natuur ons biedt en bewust kiezen voor kwaliteit. Dat vergt soms wat creativiteit, maar is vooral een hele leuke uitdaging. Hoe creëer je bijvoorbeeld een veganistisch gerecht dat ook vleeseters lekker en interessant vinden? Dat soort uitdagingen ga ik graag aan!”

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 een lokale beleving en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam. 

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op het verduurzamen van de voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten de hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar. Daarbij worden vijf principes gehanteerd die duurzaam zijn voor mens en milieu: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Zie voor meer informatie ook www.dutch-cuisine.nl en voor stadstours door Den Haag www.dutch-cuisineroutes.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Hotelketens
Leonardo Boutique Hotel komt naar Nederland

Een aantal weken na de officiële opening van het eerste Leonardo Royal Hotel in Nederland, heeft Fattal Hotel Group bekend gemaakt ook het merk ‘Leonardo Boutique’ in Amsterdam te introduceren. Vanaf april 2020 zal Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre, na een half jaar durende r...

Hotelketens Internationaal
Ruby Hotels vindt vermogende investeerder en zet in op grote groei

De Otto-familie heeft een aandeel van 25% verworven in de Ruby hotelgroep. De overname vond plaats in het kader van een kapitaalsverhoging. Ruby Hotels is in 2013 opgericht als een 'Lean Luxury hotelgroep' en exploiteert momenteel zeven Ruby hotels. Nog eens tien hotels zijn in aanbouw of wo...

Awards
TUI reikt award uit voor beste duurzaam toerisme scriptie

Sophie van den Top, student Tourism Management aan Saxion Hogeschool in Deventer, heeft vrijdag 8 november de TUI CELTH Sustainable Tourism Thesis Award gewonnen. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de student met de beste scriptie van Nederland over duurzaam toerisme. In haar thesis heeft So...

Amsterdam
Kimpton De Witt verbindt hotelgasten met #StayHuman project

Hoewel de wereld vandaag door technologie meer verbonden is dan ooit tevoren, kunnen we ons als individu juist onverbonden voelen tot elkaar. Kimpton gelooft dat oprechte connecties het leven van mensen verbeteren en dat er gelijkenissen tussen iedereen bestaan - ongeacht een achtergrond of levensve...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Hotel Ammonite (Amstelveen) verkocht aan investeerder

De Zwitserse investeerder Echo heeft viersterrenhotel Ammonite in Amstelveen gekocht, zo lezen we op vastgoedmarkt.nl. Het hotel omvat 227 kamers en is de vierde aankoop van het Echo Fund, dat in 2019 werd gelanceerd. Er wordt verwacht dat de overeenkomst eind dit jaar wordt getekend. Echo Partn...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: