Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

16 oktober 2019 | David Bakker

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine.

Dit is het eerste hotel van Eden Hotels waar het Dutch Cuisine-ontbijt wordt geserveerd. Hiermee verlaagt de hotelketen de klimaatimpact. De overige twaalf Eden Hotels volgen nog dit jaar het voorbeeld. Met minder vlees, meer groente en de focus op streekproducten staat Dutch Cuisine garant voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot. En zo begint bij Eden Hotels een beter milieu; met een duurzamer ontbijt.

Lekker op je bord, goed voor de planeet

Wie ontbijt bij het Babylon Hotel in Den Haag doet dat vanaf vandaag een stukje duurzamer. In The LivingRoom, het restaurant van Babylon Hotel Den Haag, communiceert Eden Hotels via het ontbijtbord. Naast de lokale ham en kaas staat er biologische appelsap uit Lisse op het buffet, net als een oer-Hollandse jam van uitsluitend Nederlands fruit. Ook de tomaten komen uit de regio. De komende tijd worden steeds meer ontbijtproducten vervangen door een Nederlandse tegenhanger. Het ontbijt is een start om later alle andere menu’s te gaan verduurzamen. Het levert The LivingRoom meteen een plekje op in een van de Dutch Cuisine stadstours door Den Haag, waarmee de Nederlandse keuken uit deze regio internationaal op de kaart wordt gezet. Vers, lokaal en seizoensgebonden is waar het om draait; lekker op je bord en goed voor de planeet.

Monique Mulder, bestuurslid Dutch Cuisine: “We zijn bijzonder vereerd dat Eden Hotels als totale hotelketen haar ontbijt wil verduurzamen volgens de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Door de omvang van Eden Hotels Group, zetten we samen een grote stap richting het verlagen van de klimaatimpact.”

Voorstander van duurzaamheid

Leon Looijenstein, chef-kok bij restaurant The LivingRoom, is groot voorstander van duurzaamheid: “Waarom zou je iets van ver halen, als we hier net zulke mooie producten hebben? Eigenlijk is het heel logisch om je te richten op wat het land en het seizoen te bieden hebben. De eerste zes lokale ontbijtproducten die we vanaf vandaag bij het ontbijt aanbieden dragen al aanzienlijk bij aan verduurzaming – en de komende tijd gaan we steeds een stapje verder. Ik probeer zoveel mogelijk volgens de principes van Dutch Cuisine te koken: in lijn met de lokale eetcultuur en het seizoen, gezond voor ons en voor de aarde, eten wat de natuur ons biedt en bewust kiezen voor kwaliteit. Dat vergt soms wat creativiteit, maar is vooral een hele leuke uitdaging. Hoe creëer je bijvoorbeeld een veganistisch gerecht dat ook vleeseters lekker en interessant vinden? Dat soort uitdagingen ga ik graag aan!”

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 een lokale beleving en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam. 

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op het verduurzamen van de voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten de hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar. Daarbij worden vijf principes gehanteerd die duurzaam zijn voor mens en milieu: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Zie voor meer informatie ook www.dutch-cuisine.nl en voor stadstours door Den Haag www.dutch-cuisineroutes.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: