Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

16 oktober 2019 | David Bakker

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine.

Dit is het eerste hotel van Eden Hotels waar het Dutch Cuisine-ontbijt wordt geserveerd. Hiermee verlaagt de hotelketen de klimaatimpact. De overige twaalf Eden Hotels volgen nog dit jaar het voorbeeld. Met minder vlees, meer groente en de focus op streekproducten staat Dutch Cuisine garant voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot. En zo begint bij Eden Hotels een beter milieu; met een duurzamer ontbijt.

Lekker op je bord, goed voor de planeet

Wie ontbijt bij het Babylon Hotel in Den Haag doet dat vanaf vandaag een stukje duurzamer. In The LivingRoom, het restaurant van Babylon Hotel Den Haag, communiceert Eden Hotels via het ontbijtbord. Naast de lokale ham en kaas staat er biologische appelsap uit Lisse op het buffet, net als een oer-Hollandse jam van uitsluitend Nederlands fruit. Ook de tomaten komen uit de regio. De komende tijd worden steeds meer ontbijtproducten vervangen door een Nederlandse tegenhanger. Het ontbijt is een start om later alle andere menu’s te gaan verduurzamen. Het levert The LivingRoom meteen een plekje op in een van de Dutch Cuisine stadstours door Den Haag, waarmee de Nederlandse keuken uit deze regio internationaal op de kaart wordt gezet. Vers, lokaal en seizoensgebonden is waar het om draait; lekker op je bord en goed voor de planeet.

Monique Mulder, bestuurslid Dutch Cuisine: “We zijn bijzonder vereerd dat Eden Hotels als totale hotelketen haar ontbijt wil verduurzamen volgens de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Door de omvang van Eden Hotels Group, zetten we samen een grote stap richting het verlagen van de klimaatimpact.”

Voorstander van duurzaamheid

Leon Looijenstein, chef-kok bij restaurant The LivingRoom, is groot voorstander van duurzaamheid: “Waarom zou je iets van ver halen, als we hier net zulke mooie producten hebben? Eigenlijk is het heel logisch om je te richten op wat het land en het seizoen te bieden hebben. De eerste zes lokale ontbijtproducten die we vanaf vandaag bij het ontbijt aanbieden dragen al aanzienlijk bij aan verduurzaming – en de komende tijd gaan we steeds een stapje verder. Ik probeer zoveel mogelijk volgens de principes van Dutch Cuisine te koken: in lijn met de lokale eetcultuur en het seizoen, gezond voor ons en voor de aarde, eten wat de natuur ons biedt en bewust kiezen voor kwaliteit. Dat vergt soms wat creativiteit, maar is vooral een hele leuke uitdaging. Hoe creëer je bijvoorbeeld een veganistisch gerecht dat ook vleeseters lekker en interessant vinden? Dat soort uitdagingen ga ik graag aan!”

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 een lokale beleving en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam. 

Over Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op het verduurzamen van de voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten de hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar. Daarbij worden vijf principes gehanteerd die duurzaam zijn voor mens en milieu: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Zie voor meer informatie ook www.dutch-cuisine.nl en voor stadstours door Den Haag www.dutch-cuisineroutes.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Achtergronden
Award Familiehotel 2020 gaat naar Preston Palace  

Preston Palace is voor de zesde maal op rij uitgeroepen tot 'Familiehotel van het Jaar'. Maar liefst 83% van de stemmers stemde op het Twentse all-inclusive resort. Om haar dankbaarheid te benadrukken doneert Preston Palace aan een goed doel dat zich inzet voor families, krijgen alle medewer...

Booking.com OTA's
Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties

Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties voor appartementen, vakantiehuizen en villa's; het nieuwe systeem maakt het makkelijker voor reizigers om de kwaliteit van unieke verblijfsplekken te vergelijken. Reizigers hebben tegenwoordig meer keuze dan ooit als ze...

Personeel
De nieuwste technologische tools voor het koesteren van talent

Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren van talent een humanistisch standpunt in van de mensen van een organisatie van wie het doel in lijn is met het bedrijf dat talent ontwikkelt en koester...

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Achtergronden Internationaal
Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers. Chatha...

Columns
Column Hans van Spronsen: OK Boomer

Wellicht heeft u het de afgelopen weken of maanden online voorbij zien komen, de nieuwe online grap die graag wordt verspreid door millennials en de generaties die daarop volgen; ‘OK Boomer’. Kort gezegd is het een grapje met een serieuze kern, de term werd zelfs al gebruikt in het parle...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: