Eerste vaatje haring 2013: 66.550 euro

19 juni 2013 |
Eerste vaatje haring 2013: 66.550 euro

Het eerste vaatje haring van 2013 heeft op de Scheveningse afslag 66.500 euro opgebracht. Dat is een stuk minder dan de 95.000 euro van vorig jaar, maar wel meer dan de 58.000 euro uit 2011. De
haring kwam twee weken later, omdat vanwege de lange winter de vis nog een te laag vetpercentage had en ondermaats was.

Testpanel
Vier haringvaatjes, afkomstig van de Wiron 5 en 6, met elk ongeveer 45 haringen, werden voor aanvang van de veiling beoordeeld door een panel van deskundigen, bestaande uit Rudolph van Veen (chef-kok van 24Kitchen en Haringambassadeur 2013), Peter Koelewijn (haringexpert en docent SVO vakopleiding food) en Jaap Koning (visspecialist).

Het vaatje haring van het schip Wiron 5 ging uiteindelijk onder de hamer voor het goede doel. De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar de Stichting CliniClowns. De hoogste bieder was rederij Jaczon uit Scheveningen die het vaatje zelf aanvoerde.

Nu goed
Het proefpanel is goed te spreken over de kwaliteit. "Nadat de startdatum eerder twee weken moest worden uitgesteld omdat de natuur het liet afweten om de gewenste kwaliteit te behalen, is de haring nu goed vet en lekker mals. Het vele zonlicht van de laatste twee weken heeft gezorgd voor veel voedsel in zee, waardoor de haring goed heeft kunnen gedijen”, aldus Peter Koelewijn, voorzitter van het panel.

Foto: Productschap Vis/Evert-Jan Daniëls

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: