Etiquette begint bij jezelf

5 oktober 2012
Etiquette begint bij jezelf

Vrijdag 5 oktober vond een succesvolle Masterclass Etiquette & Hostmanship plaats in de Tuinzaal van het Intercontinental Amstel Amsterdam.

*Etiquette en hostmanship*
Tijdens dit evenement werd gepleit voor een samenleving waarin etiquette en 'hostmanship' meer aandacht krijgen. De bijeenkomst werd door een gevarieerd gezelschap uit het Nederlandse bedrijfsleven. Aanwezig waren ondermeer representanten van AFM, Akzo Nobel, Boeing, Jumbo Supermarkten, Nederlandse Spoorwegen, Price Waterhouse Coopers, Rabobank, Shell en van de Dienst Koninklijk Huis.

*Van Weering*
Jan Jaap van Weering, oprichter van Distinguished, bracht tijdens deze workshop diverse faux pas op het gebied van etiquette onder de aandacht. De consequenties van een overtreding van sociale regels door het niet waarnemen van bepaalde signalen, verkeerd interpreteren of niet op de hoogte zijn van sociale regels en cultuur, zijn niet altijd te overzien. Van Weering haalde voorbeelden aan van internationale zakelijke contacten waarbij deals misliepen.

*Nederlandse samenleving*
Hierna werd er gepraat over etiquette in de samenleving. In vergelijking tot aangrenzende landen kunnen wij volgens Van Weering en de aanwezigen in de zaal nog een aanzienlijke verbeterslag maken. Men was het er over eens dat etiquette niet alleen zorgen voor een plezierige klantbeleving maar ook bijdragen aan een plezierige maatschappij in het algemeen.

*Begin bij jezelf*
Mede namens de initiatiefnemer van het event, Wesley Buitenhuis, directeur van Attend Hospitality Agency, sprak Van Weering dan ook de wens uit dat etiquette een prominentere plaats krijgen in Nederland. Onder het motto verbeter de wereld, begin bij jezelf, riep hij de aanwezigen op etiquette binnen hun bedrijf op de kaart te zetten. Daarbij gaven Van Weering en Attend aan dat zij hun samenwerking gaan intensiveren en een opleidingstraject voor de medewerkers van Attend verzorgen

*Speakers Academy*
Van Weering heeft naast zijn bedrijf verschillende docentschappen bij onder meer het Institute of Protocol The Hague, de Koninklijke Marine, Bureau Leiderschap, de Nederlandse Defensie Academie en de Haagse Hoge School.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws