Europa's grootste resort breidt uit

23 januari 2015
Europa's grootste resort breidt uit

PortAventura bestaat dit jaar twintig jaar en viert dat met de opening van twee nieuwe hotels in het luxe segment. Het bestaande hotel Lucy’s
Mansion wordt op dit moment verbouwd tot het eerste vijfsterren boetiekhotel van het resort en pretpark en zal op 2 april 2015 zijn deuren openen. Hotel Gold River, voorheen onderdeel van Lucy’s Mansion, wordt uitgebreid tot het grootste hotel van het resort met 78 extra luxe kamers en heropend op 1 juni 2015. De totale investering van deze projecten bedraagt meer dan tien miljoen euro.

*PortAventura focust op luxer segment*
Met de opening van het nieuwe vijfsterrenhotel Lucy’s Mansion en het nieuwe viersterren Callaghan-complex wil PortAventura laten zien dat zij gasten in alle segmenten kan bedienen. Met onder andere de ontwikkeling van nieuwe attracties in samenwerking met internationale merken als Cirque du Soleil en Ferrari, toegang tot drie golfbanen en een beach club die direct aan het strand ligt, blijft PortAventura in de behoeften van gasten voorzien.

*Lucy’s Mansion: het eerste vijfsterrenhotel*
Het eerste boetiekhotel van PortAventura heeft een Amerikaans, Victoriaans herenhuis als thema. De PortAventura-architecten hebben Lucy’s Mansion hetzelfde karakter gegeven als de herenhuizen uit het Verre Westen, die in die tijd werden gebouwd met opbrengsten uit de aanleg van spoorwegen, olie- en goudhandel. Het oog voor detail is terug te zien in de receptie, het restaurant en de comfortabele kamers.

Lucy’s Mansion telt 28 Deluxe Superior kamers, twee suites en heeft een groot aanbod aan luxe voorzieningen. Zo hebben gasten hun eigen privé-ingang en persoonlijke conciërge en hebben ze toegang tot een bar in de lobby, exclusieve à la carte restaurants, een luxe spa en sportschool. Ook krijgen gasten speciale polsbandjes waarmee ze snellere toegang hebben tot alle attracties in de PortAventura-themaparken en hebben ze beschikking over verschillende VIP-diensten. Hotel Lucy’s Mansion wordt geopend op 2 april 2015, twee weken na de start van het seizoen op 21 maart 2015.

*De uitbreiding van Hotel Gold River*
Hotel Gold River, geopend in 2009, breidt uit met het nieuwe Callaghan-complex dat 78 kamers telt. Alle Deluxe-kamers behoren tot de viersterren-categorie van het resort. Om gasten meer persoonlijke aandacht te kunnen geven, zal het Callaghan-complex een eigen receptie en ingang hebben, los van het hoofdgebouw van Hotel Gold River. Het hotel heeft een spa en een sportschool en gasten krijgen polsbandjes voor snellere toegang tot het themapark.

*Feder*
Sergio Feder, President of the Executive Commmittee, licht toe: “Het nieuwe vijfsterrenhotel Lucy’s Mansion en de uitbreiding van het Callaghan-complex zien wij als een investering om PortAventura verder te ontwikkelen tot een uniek Europees park. Jaarlijks trekken we meer dan vier miljoen bezoekers, waarvan veertig procent uit het buitenland afkomstig is en we merken dat er meer behoefte is bij bezoekers aan luxe verblijfmogelijkheden. We streven er naar om de beste Europese bestemming te worden en volgen eenzelfde strategie als vergelijkbare resorts in Sentosa (Singapore) en Orlando (USA).”

*Over PortAventura*
PortAventura Resort is Europa’s grootste attractiepark en resort. De afgelopen twintig jaar heeft PortAventura meer dan 60 miljoen bezoekers verwelkomd. PortAventura bevindt zich op een toplocatie dichtbij Barcelona, Spanje en heeft viersterrenhotels, één vijfsterrenhotel met 2100 kamers en een congrescentrum met een capaciteit van 4000 personen. Direct naast het resort zijn drie golfbanen die zijn ontworpen door golfspeler Greg Norman en een beach club die direct toegang geeft tot de Mediterraanse kust. PortAventura heeft een toonaangevend pret- en waterpark, met een groot aanbod van attracties die internationaal bekend zijn.

Overig nieuws