Executive chef Schilo van Coevorden keert terug naar zijn geliefde Dubai

20 augustus 2020 | redactie

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, opent dit najaar haar eerste internationale vestiging in het Sofitel Dubai Wafi. Taiko is in Nederland gevestigd in het Conservatorium hotel in het hart van Amsterdam. Dit is de eerste keer dat een restaurantconcept van een Nederlandse chef uitbreidt naar het Midden-Oosten. De uitbreiding betekent naast een nieuwe vestiging ook een terugkeer naar Dubai voor Schilo, die aan het begin van zijn carrière ruim twintig jaar geleden ook al culinaire ervaringen opdeed in Dubai.

Moderne, avontuurlijke keuken

Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen van het Verre Oosten. De keuken biedt verrassende en originele gerechten met lokale producten en kruiden voor een sensationeel avontuur voor fijnproevers. Door Schilo’s ervaring met de regio en de lokale keuken, serveert Taiko Dubai regionaal geïnspireerde gerechten met een moderne twist zoals wagyu biryani en de populaire sashimi van watermeloen. De gerechten van Schilo zijn gedurfd, maar toch elegant. Ook de kenmerkende Taiko cocktails staan op de menukaart, geïnspireerd op een speakeasy uit het centrum van Roppongi. Gasten kunnen naast cocktails ook genieten van verschillende bar bites waaronder eersteklas sushi, sashimi, dim sums en de populaire ‘TFC’ (Taiko Fried Chicken).

Ook het kenmerkende strakke decor en de levendige ambiance van het restaurant zullen centraal staan in het Sofitel Dubai Wafi. De donkere reflecterende materialen en gedempte verlichting passen perfect in het ontwerp van het hotel. In de weekenden zullen Taiko's beroemde live-drumoptredens het diner begeleiden en dj’s zullen tot in de avond spelen en een clubachtige sfeer creëren.

Culinaire scene van Dubai

Executive Chef van Taiko, Schilo van Coevorden, zegt: “Ik vind het geweldig om Taiko te openen in Dubai. Eerder in mijn carrière, tijdens mijn verblijf in Dubai, vertelde een bedoeïen mij een oud gezegde: "Als je het hoofd van de helwayoo eet (de beste lokale vis), keer je altijd terug naar Dubai." Na meer dan twintig jaar verheug ik me erop terug te keren naar de stad die zo'n belangrijke rol in mijn carrière heeft gespeeld."

Taiko zal een uitstekende aanvulling zijn op de culinaire scene van Dubai, waar een rijk van exclusieve restaurants toeristen van over de hele wereld aantrekt. Schilo voegt zich bij een groeiende lijst van internationaal gerenommeerde chef-koks die ervoor kiezen om hun stempel te drukken in het Midden-Oosten, waaronder Heston Blumenthal, Gordon Ramsay en Alain Ducasse.

Kenmerkende keukens bij The Set Hotels

Taiko's uitbreiding naar het Midden-Oosten maakt deel uit van een innovatief programma, ontwikkeld door The Set Hotels. Naast het succes van Taiko in het Conservatorium, is Hotel Café Royal in Londen de thuisbasis van het sushi- en grillrestaurant van Laurent Tourondel en Cakes & Bubbles, het dessertconcept van de beste patissier ter wereld, Albert Adria. In Hotel Lutetia in Parijs heeft de met een Michelin-ster bekroonde Gerald Passedat, Brasserie Lutetia ontwikkeld, hier worden visgerechten geserveerd die zijn geïnspireerd op zijn Mediterrane achtergrond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: