Executive chef Schilo van Coevorden keert terug naar zijn geliefde Dubai

20 augustus 2020 | redactie

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, opent dit najaar haar eerste internationale vestiging in het Sofitel Dubai Wafi. Taiko is in Nederland gevestigd in het Conservatorium hotel in het hart van Amsterdam. Dit is de eerste keer dat een restaurantconcept van een Nederlandse chef uitbreidt naar het Midden-Oosten. De uitbreiding betekent naast een nieuwe vestiging ook een terugkeer naar Dubai voor Schilo, die aan het begin van zijn carrière ruim twintig jaar geleden ook al culinaire ervaringen opdeed in Dubai.

Moderne, avontuurlijke keuken

Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen van het Verre Oosten. De keuken biedt verrassende en originele gerechten met lokale producten en kruiden voor een sensationeel avontuur voor fijnproevers. Door Schilo’s ervaring met de regio en de lokale keuken, serveert Taiko Dubai regionaal geïnspireerde gerechten met een moderne twist zoals wagyu biryani en de populaire sashimi van watermeloen. De gerechten van Schilo zijn gedurfd, maar toch elegant. Ook de kenmerkende Taiko cocktails staan op de menukaart, geïnspireerd op een speakeasy uit het centrum van Roppongi. Gasten kunnen naast cocktails ook genieten van verschillende bar bites waaronder eersteklas sushi, sashimi, dim sums en de populaire ‘TFC’ (Taiko Fried Chicken).

Ook het kenmerkende strakke decor en de levendige ambiance van het restaurant zullen centraal staan in het Sofitel Dubai Wafi. De donkere reflecterende materialen en gedempte verlichting passen perfect in het ontwerp van het hotel. In de weekenden zullen Taiko's beroemde live-drumoptredens het diner begeleiden en dj’s zullen tot in de avond spelen en een clubachtige sfeer creëren.

Culinaire scene van Dubai

Executive Chef van Taiko, Schilo van Coevorden, zegt: “Ik vind het geweldig om Taiko te openen in Dubai. Eerder in mijn carrière, tijdens mijn verblijf in Dubai, vertelde een bedoeïen mij een oud gezegde: "Als je het hoofd van de helwayoo eet (de beste lokale vis), keer je altijd terug naar Dubai." Na meer dan twintig jaar verheug ik me erop terug te keren naar de stad die zo'n belangrijke rol in mijn carrière heeft gespeeld."

Taiko zal een uitstekende aanvulling zijn op de culinaire scene van Dubai, waar een rijk van exclusieve restaurants toeristen van over de hele wereld aantrekt. Schilo voegt zich bij een groeiende lijst van internationaal gerenommeerde chef-koks die ervoor kiezen om hun stempel te drukken in het Midden-Oosten, waaronder Heston Blumenthal, Gordon Ramsay en Alain Ducasse.

Kenmerkende keukens bij The Set Hotels

Taiko's uitbreiding naar het Midden-Oosten maakt deel uit van een innovatief programma, ontwikkeld door The Set Hotels. Naast het succes van Taiko in het Conservatorium, is Hotel Café Royal in Londen de thuisbasis van het sushi- en grillrestaurant van Laurent Tourondel en Cakes & Bubbles, het dessertconcept van de beste patissier ter wereld, Albert Adria. In Hotel Lutetia in Parijs heeft de met een Michelin-ster bekroonde Gerald Passedat, Brasserie Lutetia ontwikkeld, hier worden visgerechten geserveerd die zijn geïnspireerd op zijn Mediterrane achtergrond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Akkoord!  

Naast Van der Valk met een dikke 700 miljoen euro omzet en Fletcher met 285 miljoen omzet in 2019, zijn er nog een stuk of vijf echt Nederlandse ketens over (Westcord, Eden, Bastion, Inntel, Amrâth en Postillion) met een gezamenlijke omzet van zo’n 430 miljoen in 2018 en vast wel meer in ...

Tech Longread
Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 1)

Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte Stef Driessen hoteliers al op het hart dat ze snel moesten anticiperen op de opkomst van voice assistants zoals Siri en Cortana. Toch zijn er in Ned ...

Park Boswijk zoekt een ondernemende general manager

Park Boswijk ligt in een parkachtige omgeving in midden-Nederland en bestaat uit een wooncomplex met 364 appartementen en ongeveer 500 bewoners. Voor bewoners biedt Park Boswijk tal van voorzieningen waar ze gebruik van kunnen maken. Zoals een terras met uitzicht op de parkachtige tuin met twee vijv ...

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: