Fletcher koopt Erenstein en Hotel Brughof

1 maart 2010
Fletcher koopt Erenstein en Hotel Brughof

Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants en de Fletcher Hotel Group hebben overeen-stemming bereikt over de verkoop en overname van de exploitatie van Restaurant Kasteel Erenstein en de exploitatie en het onroerend goed van Hotel Brughof te Kerkrade per 1 april. Kasteel Erenstein en Hotel Brughof hebben zich de laatste jaren – mede door verandering van de doelgroepen – in een iets andere richting ontwikkeld dan de overige hotels en restaurants van het Oostwegel-horecaconcern, waardoor de profielen van de verschillende locaties gaandeweg verder uit elkaar gingen lopen.

*Eigen weg*
De 'eigen weg' van Erenstein en Brughof kreeg onder meer gestalte door de komst van grote toeristische attracties naar de regio, zoals GaiaPark. Dat opende enerzijds de weg naar samenwerking met GaiaPark – waarbij Hotel Brughof werd omgedoopt in ZooHotel Brughof – maar deed anderzijds in toenemende mate de behoefte ontstaan om uit te zien naar een grotere hotelketen die beter op de veranderende marktomstandigheden zou kunnen inspelen.

*Verheugd*
De Fletcher Hotel Group is verheugd over deze acquisitie en ziet Kasteel Erenstein en Hotel Brughof als een interessant hotel-restaurantconcept met een nieuwe toeristische potentie binnen de bestaande portfolio van de groep. Kasteel Erenstein en Hotel Brughof zullen onder de Fletchergroep verder gaan als Hotel Kasteel Erenstein. Fletcher heeft momenteel 37 hotels door geheel Nederland.

~Frank Lindner~

Overig nieuws