FLO presenteert eigen kookboek

25 februari 2009 |
FLO presenteert eigen kookboek

FLO Amsterdam presenteerde woensdag haar eerste geïllustreerde kookboek, l’Esprit Brasserie genaamd. Chef-kok Rudolf Bos bereidde enkele van zijn succesrecepten. Onder de aanwezigen natuurlijk ook de familie Dijkstra, oprichters van de Eden Hotel Group, met als Nederlandse FLO-grondlegger Sjoerd Dijkstra. Dijkstra haalde drie jaar geleden het FLO-concept naar Nederland.

Johannes van Dam nam het eerste exemplaar van het kookboek in ontvangst. In het kookboek worden een aantal geheimen uit de fameuze Franse brasserie keuken onthuld. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Wende Snijders.

Het 126 pagina’s tellende kookboek geeft Chef-kok Rudolf Bos de geheimen van de veelvuldig beproefde FLO recepturen weer, zodat gasten nu ook thuis kunnen genieten van de keukengeheimen van de brasserie. Culinaire creaties en traditionele topgerechten als het beroemde plateau Fruits de Mer passeren de revue. In het kookboek worden vijftien voorgerechten, zeventien hoofdgerechten en dertien nagerechten beschreven. Dagverse ingrediënten en eenvoudig te volgen recepturen vormen hierbij de basis. Dit alles geïllustreerd met duidelijke foto’s van de gerechten. Natuurlijk wordt er in het boek ook aandacht besteed aan de combinatie van wijn en spijs; bij alle gerechten staat een passende wijnsuggestie vermeld.

Het kookboek “l’Esprit Brasserie” is voor 19,95 euro te verkrijgen bij de recepties van alle zestien Eden City Hotels, via de website www.edencityhotels.com en bij een aantal geselecteerde adressen in Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: