FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

17 november 2017 | Roy Spijker

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Leden van CNV kunnen tot en met zondag 19 november hun stem uitbrengen.

Als de leden van CNV instemmen met het onderhandelingsresultaat is een nieuwe cao voor de horeca een feit. Bij een positieve stemuitkomst van de CNV leden is er voor de komende twee jaar een cao vastgesteld waar alle horecamedewerkers aan vastzitten. Wij vertrouwen erop dat leden van CNV inzien dat het geen goed onderhandelingsresultaat is en verstandig zullen stemmen.

Een cao moet zorgen voor een eerlijke, fijne werkomgeving
Een cao moet bijdragen aan een eerlijke en fijne werkomgeving met fatsoenlijke en redelijke arbeidsvoorwaarden. Ook moet een cao bijdragen aan een positief beeld van de sector, zodat mensen hier graag willen werken en medewerkers ook willen blijven werken in de horeca.
De cao van drie jaar geleden was al niet rooskleurig en met het resultaat dat er nu ligt brengt dat nog meer verslechteringen met zich mee. In onze vorige berichtgeving hebben wij al enkele gevolgen uit het cao-resultaat omschreven, zoals een minimale loonsverhoging van 1% per jaar, geen overurentoeslag en geen feestdagencompensatie. Dit was nog niet alles:

Leerlingenlonen gaan in 2018 omlaag
In de oude cao horeca werden leerlingen ingedeeld in de loonschaal van hun functie en werd het loon van de loonschaal gekoppeld aan een hoger jeugdloonpercentage. In het onderhandelingsresultaat wordt het leerlingenloon losgekoppeld van de loonschalen en worden de jeugdloonpercentages 5 tot 10 procent lager. Leerlingen worden beloond volgens het wettelijk minimum (jeugd)loon. Dit is geen stimulans en investering om jongeren naar een aantrekkelijke branche toe te trekken.

Werkgevers krijgen meer ruimte als het om min- en plusuren gaat
- Minuren worden niet in januari verrekend, maar werkgevers krijgen straks 6 maanden de tijd. Het gevolg is optimale flexibiliteit voor de werkgever. Medewerkers die, vaak buiten hun schuld om, minuren hebben opgebouwd zijn de dupe. Ook duurt het langer voordat minuren geheel vervallen.
- Een werkgever krijgt geen 13 weken, maar 6 maanden de tijd om plusuren te compenseren. Meer ruimte en flexibiliteit voor de werkgever en de medewerker heeft minder kans op uitbetaling van overuren. De overurentoeslag wordt verlaagd van 150% naar 100%.

Seizoens- en invalkrachten zorgen voor meer onzekerheid
- De horeca sector wordt een seizoensbedrijf. In het cao-resultaat worden twee nieuwe vormen van onzeker werk geïntroduceerd. De seizoens- en invalskracht. Beide vormen bieden weinig zekerheid en garantie op vast werk voor medewerkers. De medewerker heeft weinig rechtsbescherming en er ontstaat een grote afhankelijkheid van de medewerker ten opzichte van de werkgever.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Branded Content
The Slaak Rotterdam strak beveiligd

The Slaak Rotterdam is gevestigd in een oud monumentaal pand waar vroeger Rotterdam’s grootste krant “Het Vrije Volk” gehuisvest was. Na een flinke verbouwing opende het hotel in 2019 haar deuren met alle glorie en sfeer die ook op het hoogtepunt midden jaren 50 daar aanwezig was. ...

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: