a&o Hostels opent vestiging in Rotterdam, tweede in Nederland

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 4 mei 2022
a&o Hostels opent vestiging in Rotterdam, tweede in Nederland

Europa’s grootste budgethostelketen heeft per 1 mei 2022 Hotel Rotterdam City overgenomen, dat vanaf nu verder gaat als a&o Rotterdam City. Het nieuwe a&o hostel aan de Schiekade 658 heeft 118 kamers en ligt op tien minuten lopen vanaf station Rotterdam Centraal. De geleidelijke verbouwings- en renovatiewerkzaamheden moeten eind 2022 zijn afgerond.

De ceo van a&o, Oliver Winter, zegt: "De Benelux staat bovenaan ons verlanglijstje en we zijn blij dat we nu, naast Amsterdam, een tweede vestiging in Nederland hebben kunnen openen." De huurovereenkomst heeft een looptijd van twintig jaar, plus twee opties om telkens met vijf jaar te verlengen.

Pandeigenaar

Het pand is eigendom van JPI Hospitality Advisory GmbH uit Wenen. Gebhard Schachermayer, managing director en chief asset manager: "Met de aankoop van Hotel Rotterdam is JPI Hospitality erin geslaagd om zijn hotelportfolio uit te breiden in een opkomende bestemming bij uitstek. We zijn verheugd dat we in a&o Hostels de ideale operator voor deze locatie hebben gevonden."

Hostelketen

Met veertig locaties in negen landen is a&o naar eigen zeggen Europa's meest toonaangevende hostelketen. Een centrale ligging en goede bereikbaarheid zijn kenmerkend voor alle locaties. a&o Rotterdam City ligt op nog geen tien minuten lopen van station Rotterdam Centraal en op slechts een kilometer van het stadscentrum. Rotterdam past precies in de strategie van het bedrijf om te groeien "Bij voorkeur door overnames of acquisities van bestaande hostels of budget/middenklasse hotels," legt James Simmonds uit. De 42-jarige nieuwe cio van a&o Hostels is samen met zijn team verantwoordelijk voor de Europese expansie van de keten. Ondanks de pandemie zijn er de afgelopen twee jaar vier nieuwe hotels geopend - Rotterdam is nu het startsein voor de beloofde "doelbewuste en levendige expansie".

Europese metropolen 

Nog maar een paar weken geleden kocht a&o een eigen, reeds lang bestaande locatie aan het Centraal Station van Berlijn; nu verzekert het bedrijf zich van een centrale rol als huurder in de Zuid-Hollandse trendy havenstad. Verdere sterke groei is gepland in Europa: met name metropolen als Madrid, Rome, Londen, Parijs en Brussel staan hoog op de ‘short list’. Lange termijn huur-/verhuurcontracten, alsook aankopen, moeten dergelijke locaties, die gekenmerkt worden door uitstekende openbaar vervoerverbindingen met het stadscentrum, veiligstellen.

Overig nieuws