Garnalensoep uit Groningen

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (2 personen)

1 kleine schelvis
50 gram gekookte en gepelde noordzeegarnalen
½ verkruimeld beschuit
1 ei
40 gram boter
½ prei 
1 eetlepel maïzena
2 theelepels Groningse mosterd
1 eetlepel gehakte bladselderij
2 wortels
2 aardappels
1 laurierblad
zout en peper
50-100 gekookte en gepelde noordzeegarnalen ter garnering

Bereiding

Ontdoe de schelvisfilet zo nodig van de huid en pureer de vis in de keukenmachine. Breng over in een kom en voeg de garnalen, het beschuitkruim en zout en peper toe. Kneed dit alles met een beetje losgeklopt ei om een stevig mengsel te krijgen. Vorm er balletjes van en laat ze rusten. Smelt de boter in een pan en bak hierin de visballetjes en ringen prei op matig vuur in 10 minuten lichtbruin. Leg ze apart. Bak de rest van het ei en snijd het in reepjes. Gebruik een visbouillonblokje en 750 ml water voor de soep of gebruik een zelfgetrokken visbouillon. Voeg de kleingesneden wortels, de aardappelblokjes, de selderij en het laurierblad toe en kook alles in de soep gaar. Bind de soep met wat maïzena en voeg de mosterd, visballetjes, ringen prei en reepjes ei toe. Garneer met garnalen en serveer onmiddellijk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: