Trend: Travel Review Threat

8 oktober 2014
Trend: Travel Review Threat

Volgens hotelmanager Paul Stenson van het Charleville Lodge Hotel in Dublin is er een nieuwe trend in de hotelwereld: de Travel Review Threat.
In een open brief op de "Facebookpagina":https://www.facebook.com/CharlevilleLodgeHotel?fref=ts van het hotel gaat hij in op het probleem en richt de manager zich op twee Duitse gasten waarvan hij vermoedt dat ook zij zich aan deze 'trend' schuldig wilden maken.

~Foto: Het Charleville Lodge Hotel~

*Foto's als bewijs*
In zijn Facebookpost vertelt Stenson dat de gasten hadden geklaagd over een kleine hoeveelheid stof op een lampenkap en over het headboard bij het bed dat niet volledig horizontaal stond. Vervolgens liet het paar foto's van het stof en het headboard zien aan de receptiemedewerkers.

*Andere klachten*
Nadat het personeel het stof had verwijderd en het headboard terug recht had gezet, kwamen de twee opeens met nog meer klachten. Zo zou de deurklink van de badkamer los hebben gezeten en was de deur van de kledingkast ongeveer 1 cm te kort om perfect te kunnen sluiten. Ook bij deze klachten hadden de twee Duitse gasten fotografisch bewijs verzameld. Daarbij zeiden de twee herhaaldelijk dat het hotel er 'iets aan moest doen'.

*Trend: Travel Review Threat*
Volgens Stenson gebruikt een klein groepje reizigers reviews op internet om goedkoper te kunnen reizen. De manager: "Deze gasten maken foto's van kleine hoeveelheden stof of andere 'issues' op de hotelkamer en gebruiken fotomontage, met name de zoomfunctie, om het probleem veel erger te doen lijken dan het daadwerkelijk is. Vervolgens gaan deze gasten met de foto's naar de hotelreceptie met de dreiging dat deze beelden online geplaatst worden vergezeld van de klachten als het hotel hen geen korting of zelfs een gratis overnachting aanbiedt."

*Gerechterlijke stappen*
De hotelmanager vertelt dat hoewel sommige hotels toegeven aan de 'Travel Review Threat', zijn hotel gerechtelijke stappen neemt tegen de chanteurs.

"*Meer lezen over online reviews? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=review&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws