Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

16 juli 2018 | Thijs Jacobs

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderzoek naar eet- en drinkgewoonten op vakantie onder de gebruikers van IENS, de nummer één restaurant reserveringswebsite en app van Nederland. Maar liefst 1 op de 4 respondenten geeft aan dat de gastronomie op bestemming doorslaggevend is voor de keuze. Niet zo gek dus dat maar liefst 3 op de 4 mensen hun dieet thuis achterlaat.

#nevernoteatingout

Meer dan een derde van de respondenten (36%) vindt het belangrijk om op vakantie dagelijkse taken te vermijden. Ze willen dan niet na hoeven denken over koken en andere huishoudelijke taken. De keuken van het land van bestemming is daarom heel belangrijk, en voor één van de vier Europese vakantiegangers zelfs doorslaggevend. Meer dan de helft van de respondenten (57%) geeft aan op vakantie iedere dag minstens één keer uit eten te gaan. Dat doen we meestal voor het diner, ook als we niet op vakantie zijn. Dan gaan we wel maar twee keer per maand, in plaats van iedere dag.

Wij Nederlanders gaan op vakantie graag op ontdekkingstocht in de lokale keuken, in welk land we ook zijn. De Franse en Italiaanse keuken kennen we echter al best goed, want daar reserveren we als we in Nederland zijn het vaakst een tafel.

Technologie om je vingers bij af te likken

Op vakantie zoeken we rust en ontspanning, en gaan we echt even weg. Maar dat betekent niet dat we offline gaan: 77% van de Europeanen blijft op vakantie gewoon online. Zij maken op vakantie vooral gebruik van hun smartphone om de weg te vinden (81%). 70% van de respondenten is van plan om de IENS App te gebruiken tijdens de vakantie. En dat is handig, want IENS is in 11 landen beschikbaar om restaurants te boeken en reviews te lezen. Naast Nederland, kun je in Europa o.a. in België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal gebruik maken van IENS. Dan weet je zeker dat je dat dieet om de goede redenen thuis hebt gelaten!

IENS voerde het onderzoek in juni 2018 uit onder duizenden gebruikers in de 11 landen waar ze werkzaam zijn als onderdeel van TripAdvisor.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: