Gefrituurde champignons met tomatensorbet

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten:

ca. 400 g gezeefde tomaten
1 takje rozemarijn
125 g druivensuiker
2 theelepels limoensap
1 - 2 druppeltjes tabasco
zout
peper
olie voor het frituren
6 witte champignons
60 g zelfrijzend bakmeel
1/2 ei
2 eetlepels water
2 theelepels koriander

Bereiding

Breng de tomaten met de rozemarijn aan de kook. Los de druivensuiker op in 1 dl kokend heet water. Voeg dit toe aan de tomaten en breng opnieuw aan de kook. Voeg het limoensap, tabasco, zout en peper toe. Laat afkoelen. Draai van het tomatenmengsel in een ijsmachine sorbetijs. Schep het elk uur om met een vork. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg het halve losgeklopte ei toe. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag. Voeg fijngeknipte koriander toe en roer deze door het beslag. Haal de champignons door het beslag, laat ze goed uitlekken en leg ze in de hete olie. Frituur ze in 2 minuten goudbruin, laat ze uitlekken en serveer ze met de tomatensorbet. Garneer met een takje koriander.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: