Gehaktbrood mozzarella

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

1 grote aardappel
1 beschuit
600 gram rundergehakt
4 eetlepels zongedroogde tomaten 
1 ei
1 ui
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
2 eetlepels basilicum (vers, gehakt)
1 mozzarellakaasje (in bolletjes)
snufje peper, zout, paprikapoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Schil en rasp de aardappel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat het mozzarellabolletje uitlekken en snijd het fijn. 
Meng het gehakt met de ui, het aardappelrasp, het ei, de tomatenreepjes, peterselie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder. Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel. Meng de mozzarella erdoor. Vet een cakeblik (± 20 cm) in met boter. Druk het gehaktmengsel in de cakevorm. Zorg dat de mozzarella niet aan de oppervlakte komt. Bak het gehaktbrood, afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar. Verwijder het folie gedurende de laatste 20 minuten, zodat de bovenkant bruin kleurt. Snijd het gehaktbrood in plakken.

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Amsterdam Opening
Q-factory Hotel opent in juli

Bij Q-Factory in Amsterdam Oost, het grootste muziekmakerscentrum van Europa, kan vanaf juli 2017 ook overnacht worden. Vanaf die datum worden er 50 hotelkamers in het muziekmakerscentrum in gebruik genomen. Met de opening van het hotel wordt Q-Factory nog meer de multifunctionele ontmoetingsplek...

Hotelbouwplannen Amsterdam
City ID Group opent TWENTY EIGHT in Amsterdam

In april opende City ID Group TWENTY EIGHT, het eerste appartementenhotel onder het nieuwe label City ID Suites. Het gebouw op het Amsterdamse Stadionplein is ontworpen door Prof. Hans Kollhoff Architekten, een gerenommeerd en internationaal opererend architectenbureau. City ID Suites zijn full serv...

Culinair
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g...

Hotelbouwplannen
Rotterdams Mainport Hotel achtervolgd door pech

De hoofdaannemer van het Rotterdamse Mainport Hotel heeft het geluk niet aan zijn zijde. In 2011 stortte tijdens de bouw al een deel van het pand in en nu moet een stuk gevel vervangen worden, zo lazen wij in het AD. Nieuwe kozijnen vanwege lekkage Het hotel ligt aan de voet van de Erasmusbr...

Hotelbouwplannen Advertorial
Dutch Brand Hotel Gooiland kiest voor Hollands slapen op Auping

Hotel Gooiland in Hilversum is het eerste Dutch Brand Hotel in Nederland en zij geloven in oer-Hollandse merken. Voor het slaapcomfort hebben zij daarom gekozen voor Auping. Gooiland heeft gekozen voor het Original bedmodel van Auping. De Auping Original is een compleet bed met een helder ontwerp...

Advertorial Duurzaamheid
‘ECOtap versterkt ons duurzame karakter’

Louisa de Ridder, banqueting managerbij KIT Royal Tropical Institute voor KIT Meetings & Events, Amsterdam Tropen Hotel en café De Tropen. "KIT Royal Tropical Institute bevindt zich in een prachtig monumentaal gebouw in Amsterdam-Oost. Bij ons kunnen mensen evenementen houden, vergaderen, dinere...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: