Geslaagd diner topkoks voor Alpe d'HuZes

22 april 2011 |
Geslaagd diner topkoks voor Alpe d'HuZes<

Zondag 17 april hebben een aantal topchefs van Nederland de handen ineen geslagen om voor de actie Alpe d’HuZes een diner van zeven gangen te serveren. Onder aanvoering van Martijn van Vlodorp bereide de nestor van het koksgilde, Paul Fagel, samen met mannen als Luc Kusters, Roger Rassin, Leonardo Pacenti, Richard van Oostenbrugge en Jos van Velzen de mooiste gerechten.

Oestersorbet
Zo was er oestersorbet als amuse. De heren chefs werden geassisteerd door leerlingen van het ROC uit Amsterdam die tevens de bediening verzorgden. Wijnen van Domaine de Marotte van Daan en Elvira Dijkman zorgden voor heerlijke combinaties.

Opbrengst
De totale opbrengst van de avond van € 9.760 gaat naar de actie Alpe d’HuZes. Naast deze bijdrage gaan een aantal aanwezigen zelf ook fietsen in Frankrijk om zo hun bijdrage te verhogen. De topkoks zorgden voor hoge opbrengst en legden de lat hoog voor 2012.

Memorabele avond
“Onlangs werd ik uitgenodigd door Martijn van Vlodorp van restaurant Karel V, Utrecht, om deel te nemen aan een benefiet diner. Toen ik hoorde aan wie het benefiet ten deel zou vallen, en zeker wie de belangeloos meewerkende chefs zouden zijn hoefde ik niet lang na te denken! Eenmaal aangekomen krijgen we meteen een glas rosé in de hand van het Château Fontrand, Vaucluse. Héérlijk! Een memorabele avond!", aldus Duco R. Keulen.

Actie
Alpe d’HuZes, een actie waarbij renners geld bijeen fietsen, waarmee ze een bijdrage leveren aan de strijd om kanker binnen 10 jaar van dodelijk naar chronisch te krijgen. Dit door middel van het beklimmen van de Alpe d’Huez.

Lat hoger gelegd
Initiator Ben te Voortwis van De Lindenhoff, Mark Bremer van EMI Music en mede organisator Martijn van Vlodorp van Grand Hotel Karel V hebben de lat meteen hoog gelegd voor komend jaar. Onder het motto 'opgeven is geen optie' willen zij volgend voorjaar 500 gasten uitnodigen om de opbrengst te vervijfvoudigen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Coronacrisis
Zo gaat de hotellerie om met de nieuwe hygiënestandaarden

De hotellerie neemt hygiënemaatregelen om de veiligheid van personeel en gasten te waarborgen, maar ook om te laten zien dat het absoluut veilig is om in het hotel te verblijven. De grotere hotelketens hebben maatregelen genomen en protocollen ingesteld. Sommige zaken zijn van tijdelijke aard, ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: