Gesteggel om SVH Meestertitels

31 juli 2013 |
Gesteggel om SVH Meestertitels<

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) neemt afstand van het bericht van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het voortzetten van de titel SVH Meesterkok Het gilde claimt in de ogen van SVH ten onrechte dat het gilde de titel en beoordeling voort gaat zetten.

Geen overname
John Meuffels, directeur SVH: “SVH heeft niet aangekondigd te stoppen met de SVH Meestertitels. Wij voeren intern overleg en oriënterende gesprekken met andere partijen in het kader van de doorstart van SVH en voortzetting van de SVH Meestertitels. Van overname van de Meestertitels is momenteel geen enkele sprake.”

Nu nog onduidelijk
Meuffels reageert hiermee op een persbericht dat vandaag door het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is verspreid Hierin staat dat de titel SVH Meesterkok, de Meesterproef en de certificering ervan vanaf 1 januari 2014 worden voortgezet door het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Meuffels: “De Meestertitels kunnen niet zelfstandig en zonder toestemming van SVH gevoerd worden, aangezien het eigendom van deze titels bij SVH ligt. In september wordt duidelijk of de SVH Meestertitels worden voortgezet door SVH, of elders worden ondergebracht. Dit besluit is niet aan het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.”
Onbegrip
SVH ziet het belang en de waarde in van de SVH Meestertitels voor de horecabranche. Daarom voert SVH sinds juni gesprekken met belanghebbende partijen, waarbij ook het Gilde van Nederlandse Meesterkoks betrokken was. Meuffels: “Het initiatief van het Gilde tot het sturen van dit persbericht bevreemdt mij ten zeerste. Het Gilde heeft niet eerder kenbaar gemaakt de titel SVH Meesterkok zelf te willen doorzetten. Ik ervaar dit als een ondoordachte en voorbarige actie en begrijp niet wat het Gilde bewogen heeft deze actie te ondernemen buiten het medeweten van SVH om.”

Meuffels geeft tot slot aan dat de deur open staat voor overleg met het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het behoud van de titel SVH Meesterkok.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: