Gesteggel om SVH Meestertitels

31 juli 2013 |
Gesteggel om SVH Meestertitels

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) neemt afstand van het bericht van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het voortzetten van de titel SVH Meesterkok Het gilde claimt in de ogen van SVH ten onrechte dat het gilde de titel en beoordeling voort gaat zetten.

Geen overname
John Meuffels, directeur SVH: “SVH heeft niet aangekondigd te stoppen met de SVH Meestertitels. Wij voeren intern overleg en oriënterende gesprekken met andere partijen in het kader van de doorstart van SVH en voortzetting van de SVH Meestertitels. Van overname van de Meestertitels is momenteel geen enkele sprake.”

Nu nog onduidelijk
Meuffels reageert hiermee op een persbericht dat vandaag door het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is verspreid Hierin staat dat de titel SVH Meesterkok, de Meesterproef en de certificering ervan vanaf 1 januari 2014 worden voortgezet door het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Meuffels: “De Meestertitels kunnen niet zelfstandig en zonder toestemming van SVH gevoerd worden, aangezien het eigendom van deze titels bij SVH ligt. In september wordt duidelijk of de SVH Meestertitels worden voortgezet door SVH, of elders worden ondergebracht. Dit besluit is niet aan het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.”
Onbegrip
SVH ziet het belang en de waarde in van de SVH Meestertitels voor de horecabranche. Daarom voert SVH sinds juni gesprekken met belanghebbende partijen, waarbij ook het Gilde van Nederlandse Meesterkoks betrokken was. Meuffels: “Het initiatief van het Gilde tot het sturen van dit persbericht bevreemdt mij ten zeerste. Het Gilde heeft niet eerder kenbaar gemaakt de titel SVH Meesterkok zelf te willen doorzetten. Ik ervaar dit als een ondoordachte en voorbarige actie en begrijp niet wat het Gilde bewogen heeft deze actie te ondernemen buiten het medeweten van SVH om.”

Meuffels geeft tot slot aan dat de deur open staat voor overleg met het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het behoud van de titel SVH Meesterkok.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: