Glazen hotelkamer in nieuwe Van der Valk

1 april 2015
Glazen hotelkamer in nieuwe Van der Valk

"Van der Valk Tiel":http://www.hospitality-management.nl/?q=valk+tiel&x=zoeken opent komende zomer en wil duidelijk eens iets nieuws aan de gasten presenteren. Daarom lanceert de hotelketen in
samenwerking met glasbedrijf AGC een wedstrijd. Van der Valk daagt creatievelingen uit om een hotelkamer te ontwerpen waarin zoveel mogelijk glas in wordt toegepast en waarin de veelzijdigheid van glas als materiaal getoond wordt.

~Foto: Een impressie van het nieuwe Van der Valk hotel in Tiel~

*Over de glazen hotelkamer*
De opgave betreft het ontwerp van een grote hotelsuite met een oppervlakte van 60 m2 op de begane grond van de bestaande bouw van het Van der Valk-hotel in Tiel. Het gaat om het transformeren van twee hotelkamers naar één grote suite. In de nieuwe suite dient zoveel mogelijk glas toegepast te worden. Het ontwerp dient de vele mogelijkheden die glas biedt te tonen en het liefst ook nog een vernieuwing aan toe te voegen.

*Eind 2015*
Het is de ambitie van AGC en Van der Valk om de glazen hotelkamer eind 2015 al in gebruik te nemen. Het ontwerp dient daarom technisch haalbaar te zijn en te voldoen aan algemene eisen van comfort, onder meer op het gebied van akoestiek. In de nadere uitwerking zal het ontwerp natuurlijk ook moeten voldoen aan het Bouwbesluit. Deelname aan de ontwerpwedstrijd voor de glazen hotelkamer staat open voor alle architecten, interieurarchitecten, designers en andere ontwerpers uit Nederland en daarbuiten.

Meer informatie vind je op "architectenweb.nl.":http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=36509&s=1

~Christel Tuin~

Overig nieuws