Gloednieuw Van der Valk hotel met alles onder één dak

12 december 2018 | Thijs Jacobs

Op 1 oktober was het zover: Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 in Amsterdam verwelkomde haar eerste gasten in het gloednieuwe hotel. Het hotel is een aanwinst voor het Van der Valk concern én voor de hoofdstad.  

In april 2016 werd de eerste paal de grond ingeslagen voor de nieuwbouw van het eerste Van der Valk hotel binnen de ring van Amsterdam. De bouw duurde wat langer dan verwacht, maar het resultaat was het wachten waard. Hotel Amsterdam-Amstel is een viersterrenplushotel met een gebouw in de vorm van een ‘L’ en een toren van zo’n zestig meter hoog.

206 kamers

Het hotel heeft 206 luxe hotelkamers en beschikt over een congres- en vergadercentrum met elf multifunctionele zalen. Alle zalen zijn vernoemd naar bekende parken en markten in Amsterdam, zoals De Dam, Vondelpark en Bloemenmarkt, en zijn voorzien van professionele audiovisuele apparatuur, natuurlijk daglicht, gratis hi-speed wifi en ClickShare draadloos presentatiesysteem. Daarbij is er een exclusieve lounge voor evenementen genaamd Club Pampus. Deze lounge biedt toegang tot het verwarmde buitenzwembad en is uitermate geschikt voor unieke feesten en meetings.

Hotel Amsterdam-Amstel heeft maar liefst drie restaurants. In à la carte restaurant Amstelle staan internationale gerechten met een Amsterdamse touch op de kaart, buffetrestaurant ’t IJ biedt een uitgebreid buffet met Live Cooking en een grandioze pizzaoven en in bar Moqum is het heerlijk loungen met een cocktail en bites bij de open haard.

Bovendien heeft het hotel op de derde verdieping een ruim opgezet wellness- en fitnesscentrum met een oppervlakte van meer dan 210 vierkante meter. Wellness De Tropen beschikt over onder meer een traditionele sauna, infrarood sauna, Turks stoombad, waxsalon van Delete Waxing en een verwarmd buitenzwembad op het dakterras.

Thymen en Lucie Simons-Luiten

Het nieuwste Van der Valk hotel wordt gerund door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Zij werkten hiervoor bijna tien jaar in Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück en gingen terug naar Nederland voor deze mooie uitdaging. Hoteldirectrice Lucie Simons-Luiten kan niet wachten om gasten eindelijk te ontvangen. 
Het interieur van het hotel is grotendeels door haar bedacht, samen met Terry Tromp, interieur designer bij Van der Valk Design. Lucie Simons-Luiten: “We zijn al ruim 2,5 jaar geleden begonnen met het oriënteren op de stijl voor het interieur. Ter inspiratie zijn we naar veel showrooms en design beurzen geweest. Ook hebben we andere hotels bezocht en veel online op Pinterest gekeken om inspiratie op te doen. Na perioden waarin vintage, brocante, onafgewerkte plafonds, krijtborden en de daarbij horende harde schoolstoeltjes in waren, vonden wij dat het tijd was voor een rijkere aankleding. Kernwoorden vormden hierbij: luxueus, elegant en comfortabel. Veel elementen die wij hebben uitgekozen voor het hotel zijn hopelijk van een tijdloze schoonheid, zoals de weelderige marmeren vloer in de lobby. Ook hebben we bij het inrichten aan verschillende gasten gedacht. Er zijn diverse type kamers, waanzinnige suites en luxe penthouses met jacuzzi, zodat voor iedere gast een geschikte kamer is. Sowieso zijn al onze hotelkamers groter dan in de meeste andere Amsterdamse hotels.” 

Behalve de uitgebreide faciliteiten binnenshuis, is ook de ligging van het hotel vlakbij de afslag van de Ring A10 bij knooppunt Amstel aantrekkelijk. Luchthaven Schiphol is op vijftien autominuten rijden, het hotel is gelegen binnen de ring van Amsterdam, heeft bovendien een eigen parkeergarage met 131 parkeerplaatsen en zes laadpalen voor elektrische auto’s, en metrostation Amsterdam Overamstel ligt op vijf minuten loopafstand. U bent vanaf hier dus zo in hartje centrum van de bruisende hoofdstad waar alle bekende toeristische attracties te vinden zijn. Tickets voor een rondvaart over de grachten, het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum en nog meer bezienswaardigheden zijn verkrijgbaar bij de hotelreceptie. Na een dag op pad is het heerlijk uitrusten in Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: