Golden Tulip breidt uit in Amsterdam

25 april 2012 |
Golden Tulip breidt uit in Amsterdam<

In oktober van dit jaar opent Golden Tulip het in aanbouw zijnde Golden Tulip Amsterdam West. Het wordt het eerste viersterrenhotel van dit hotelmerk in de hoofdstad.


206 kamers, 200 couverts
Het hotel komt in het voormalig kantoor van Reed Elsevier. Het markante gebouw wordt momenteel verbouwd tot een modern hotel met 206 kamers, een restaurant met 200 couverts en een ruim aanbod aan meetingfaciliteiten.

Onder het hotel komt een ruime parkeergarage. Het hotel moet zowel appelleren aan de zakelijke en toeristische gast.

Meer hotels in Amsterdam
Het nieuwe hotel wordt geëxploiteerd als franchisehotel. Golden Tulip geeft aan nog meer hotels in de hoofdstad te willen, maar op termijn van enkele weken is niet te verwachten dat er nog meer plannen naar buiten komen.

Belangrijke aanvulling
“Dit is een zeer belangrijke uitbreiding voor Golden Tulip. Het past heel goed in onze plannen om een steviger positie te krijgen in de grote steden. Vanwege de locatie is het voor zowel (inter)nationale Leisure en zakelijke gasten van Golden Tulip een aanwinst”, aldus Olivier Derycke, Chief Operating Officer Europe van Louvre Hotels Group.

Feestelijk jaar
De opening zal nog dit jaar, waarin Golden Tulip zijn 50-jarig bestaan viert, plaatsvinden. “In het vijftigste jaar van Golden Tulip is het communiceren van dit goede nieuws extra feestelijk”, vervolgt Olivier Derycke.

Artist impressions van het Golden Tulip Amsterdam West






Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: