Google woest op Marriott om wifi

29 december 2014
Google woest op Marriott om wifi

De plannen van hotelketen Marriott, om in alle kamers de werking van persoonlijke wifi hotspots te blokkeren, is zeer slecht gevallen bij Google. De zoekmachinegigant is niet alleen in zijn kwaadheid, andere grote bedrijven waaronder Microsoft delen het standpunt.

*Alleen wifi via Marriott-netwerk*
Marriott wil zijn gasten best via wifi laten communiceren, maar dan moet dat wel het netwerk zijn dat het hotel zelf aanbiedt. Gebruikers die hun mobiele telefoon omzetten in een wifi hotspot (waar andere gasten dus ook gebruik van kunnen maken) worden niet gewaardeerd. Marriott wil apparatuur installeren, die het signaal van die hotspots onderdrukt.

*Gevaar uitbannen*
De hotelketen heeft inmiddels bij de Federal Communications Commission (FCC) toestemming gevraagd om dergelijke apparatuur te mogen aanbrengen. Als hoofdreden wordt aangevoerd dat gasten via een eigen wifi hotspot mogelijk een aanval op de systemen van het hotel kunnen uitvoeren. Door de signalen te blokkeren wordt dat gevaar uitgebannen, aldus Marriott.

*Geldkwestie*
Analisten menen echter dat het gewoon gaat om het beschermen van een eigen inkomstenbron. Als gasten gebruik moeten maken van de wifi van Marriott, dan hangt daar een prijskaartje aan. Voor gewone toegang wordt 14,95 dollar per dag in rekening gebracht. Voor een snelle variant betaalt de hotelgast zelfs 19,95 dollar per dag.

*Tegenbeweging"*
De industrie ziet de plannen van Marriott niet zitten. Google en Microsoft hebben al een tegenclaim gestuurd aan de FCC, waarin zij betogen dat het hotel er alleen maar op uit is om 'wifi tegen exorbitante bedragen aan te bieden'.

"*Meer lezen over Marriott? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=marriott&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws