Gouden Green Key voor Kapellerput

14 juli 2009 |
Gouden Green Key voor Kapellerput<

Tijdens de themadag: ‘Duurzaamheid, wie durft’ ontvingen Rik Hüsken en Jeu Bressers van Kapellerput Conferentiehotel uit handen van Erik van Dijk van de stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) het Green Key certificaat in de hoogste categorie: Goud. Kapellerput heeft gekozen voor Green Key omdat dit goed past in haar bedrijfsfilosofie. Het conferentiehotel heeft al veel maatregelen doorgevoerd op het gebied van duurzaamheid en wil dit ook uitdragen naar haar gasten. Zo staan er onder andere in het restaurant biologische en streekproducten op de kaart, wordt in het hele conferentiehotel gebruik gemaakt van groene stroom en vormen medewerkers van de diverse afdelingen samen het Green Team.

Om de gouden Green Key te vieren is er momenteel een expositie in het hotel waarbij het hergebruik van spullen centraal staat. In samenwerking met Studio Hergebruik uit Rotterdam is er werk te zien van kunstenaars en vormgevers die zich op enigerlei wijze toeleggen op hergebruik of recycling van materialen, beelden of concepten. Gasten van het conferentiehotel kunnen de hele zomer nog de expositie bewonderen.

Green Key is het internationale keurmerk voor ondernemers in de toeristisch recreatieve sector die milieuverantwoord ondernemen. Een Green Key wordt verkregen als ondernemers voldoen aan criteria ten aanzien van energiebesparing, reductie van afvalstromen, intern milieumanagement.



Hospitality Management, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Faillissement
Art Hotel Spaander Volendam failliet

Het Art Hotel Spaander in Volendam is failliet. Het bijna 140 jaar oude hotel hoorde vrijdag het faillissement uitgesproken worden door rechtbank Noord-Holland. Het hotel was in trek bij Aziatische toeristen, die vanwege de coronacrisis ons land niet meer bezoeken. Of er een doorstart mogelijk i...

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ziet af van extra overheidssteun

Booking.com gaat geen gebruik maken van het tweede steunpakket van de Nederlandse overheid, zo meldt het bedrijf. Via de NOW-regeling krijgt het bedrijf nu wel staatssteun, maar dat schoot velen in het verkeerde keelgat. Het bedrijf maakte immers jarenlang recordwinsten en wendde die aan om de aande...

Blog Coronacrisis
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Coronacrisis
Postillion organiseert het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland

Postillion Hotels organiseert op dinsdag 2 juni het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland: 'NXTMICE - State of the Industry'. Experts uit de hospitality-, congres- en eventbranche delen in Postillion Hotel Amsterdam hun visie op thema's die de komende maanden centraal staan bij h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: