Gouden Green Key voor Kapellerput

14 juli 2009 |
Gouden Green Key voor Kapellerput<

Tijdens de themadag: ‘Duurzaamheid, wie durft’ ontvingen Rik Hüsken en Jeu Bressers van Kapellerput Conferentiehotel uit handen van Erik van Dijk van de stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) het Green Key certificaat in de hoogste categorie: Goud. Kapellerput heeft gekozen voor Green Key omdat dit goed past in haar bedrijfsfilosofie. Het conferentiehotel heeft al veel maatregelen doorgevoerd op het gebied van duurzaamheid en wil dit ook uitdragen naar haar gasten. Zo staan er onder andere in het restaurant biologische en streekproducten op de kaart, wordt in het hele conferentiehotel gebruik gemaakt van groene stroom en vormen medewerkers van de diverse afdelingen samen het Green Team.

Om de gouden Green Key te vieren is er momenteel een expositie in het hotel waarbij het hergebruik van spullen centraal staat. In samenwerking met Studio Hergebruik uit Rotterdam is er werk te zien van kunstenaars en vormgevers die zich op enigerlei wijze toeleggen op hergebruik of recycling van materialen, beelden of concepten. Gasten van het conferentiehotel kunnen de hele zomer nog de expositie bewonderen.

Green Key is het internationale keurmerk voor ondernemers in de toeristisch recreatieve sector die milieuverantwoord ondernemen. Een Green Key wordt verkregen als ondernemers voldoen aan criteria ten aanzien van energiebesparing, reductie van afvalstromen, intern milieumanagement.



Hospitality Management, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Toerisme Coronacrisis
''Dit jaar 70 procent minder buitenlanders naar Nederland''

Het aantal buitenlanders dat dit jaar naar Nederland komt, ligt 70 procent lager dan vorig jaar. Bovendien gaan ongeveer 40 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, waarmee het niveau van het toerisme terug op het niveau is van de jaren negentig, zo schetst het Nederlands Bureau voor T...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: