Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier

26 januari 2015 |
Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier

Vanaf februari lanceert Grand Hotel Karel V het Bourgondisch Bierarrangement voor de échte liefhebber van speciaalbieren. Fijnproevers worden
in het Grand Restaurant getrakteerd op een gastronomisch 5-gangen diner in combinatie met bijpassende regionale bieren, waarvan het KV bier ontwikkeld is door chef’s Vito Reekers en Jasper Gronert. Een verassende combinatie, die je vaak niet op de gemiddelde menukaart van een gerenommeerd restaurant ziet staan.

Indian Pale Ale
Wat voor Reekers en Gronert begon als pure hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een speciaalbier van formaat. Na verschillende brouwsels te hebben getest, werd uiteindelijk gekozen voor de ‘Indian Pale Ale’, een amberkleurig biertje met extra hop en bergamot als karakteristiek bestandsdeel. Het bier krijgt hierdoor een frisse ondertoon, ondersteunt door het aroma van de hop. Naast dit bier staan ook andere regionale bieren op het menu. Twee ervan zijn door brouwerij Maximus gebrouwen, twee bieren zijn geproduceerd door brouwerij de Rode Dop uit Utrecht en een is van de hand van brouwerij de Molen uit Bodegraven. Allen befaamd om de ambachtelijke brouwsels.

Culinaire hoogstandjes
Dat bier goed te combineren is met culinaire hoogstandjes komt door de eindeloze combinaties en mogelijkheden die er zijn in het brouwproces. Bij bier mag je specerijen toevoegen, kun je variëren met suikers en soorten hop en experimenteren met verschillende graansoorten. In tegenstelling tot wijn, waar er bij het productieproces allerlei restricties gelden. En dat biedt mogelijkheden tot spannende bier/spijs variaties. “Bij het KV bier past bijvoorbeeld een gerecht met octopus, knolselderij, kafirlimoen en miso. Het is een gerecht met voldoende body en frisheid om te kunnen combineren met ons biertje”, aldus chef Vito Reekers.

Het maken van een eigen bier komt niet uit de lucht vallen. In de tijd van Karel V werd ook al bier gebrouwen in het kloostercomplex, nu Grand Hotel Karel V. Destijds vertrouwde men meer op de zuiverheid van bier dan van water. Het bier lag opgeslagen in de Middeleeuwse tongewelven, nu hotelbar Caves Caroli. Het graan en hop werden verzameld in de foyer, vroeger de oude graanzolder.

Vanaf februari
Het Bourgondisch Bierarrangement is te boeken vanaf februari en bevat een exclusief 5-gangen bier/spijs menu in Grand Restaurant Karel V, een overnachting in een comfortabele standaard kamer, gebruik van alle Wellness faciliteiten en uitgebreid ontbijt in het Grand Restaurant vanaf €173,- per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: