'Groene' Sligro Zwolle opent deuren

19 oktober 2012 |
'Groene' Sligro Zwolle opent deuren<

Sligro opent in Zwolle de deuren van een nieuwe vestiging die om de hoek van de oude locatie ligt. De groothandel krijgt een proeftuin en bij de bouw is sterk rekening gehouden met duurzaamheid.

Drie keer zo groot
Arthur Reijnders, directeur Sligro Zwolle: “Het vloeroppervlak is maar liefst 10.000 vierkante meter. Dit is bijna een verdriedubbeling ten opzichte van het oude pand. We gaan dan ook een veel breder assortiment voeren, met name op het gebied van versproducten en specialiteiten voor de horeca. Bovendien krijgt Zwolle de functie van ‘servicevestiging’ binnen Sligro. Dat houdt in dat we aanvullende assortimenten leveren aan de Sligro Bezorggroothandels die de bestellingen bij de horecabedrijven afleveren. Zo kan het volledige assortiment van 60.000 artikelen ook altijd in één keer compleet geleverd worden.”

Producten beleven
Eten is beleven, ook in de groothandel. Sligro Zwolle beschikt vanaf nu over een ‘proeftuin’ waar klanten de kwaliteit van de producten zelf kunnen ervaren. Een ideale plaats om culinaire inspiratie op te doen. De chef-koks bereiden hier de lekkerste gerechten, uiteraard om te proeven.

Milieu centraal
Het nieuwe pand is een groene Sligro-vestiging. Tijdens de bouw is rekening gehouden met de eisen van Sligro op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo is er een warmteterugwininstallatie geplaatst. Door gebruik te maken van warmteterugwinning via de CO2 koel-vriesinstallaties wordt het gehele pand op een duurzame manier verwarmd en gekoeld, zónder traditionele gasverwarming.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: