Groupon breidt boekingssysteem uit

16 april 2015
Groupon breidt boekingssysteem uit

Dealsite Groupon geeft haar boekingssysteem een volledige make-over. Het boekingssysteem biedt volgens het bedrijf nu nog meer
gebruikersgemak voor zowel bedrijven die samenwerken met de dealsite als consumenten. Ondernemers kunnen makkelijk reserveringen van Groupon-klanten coördineren en indelen via één overzicht. Ook is het mogelijk om vouchers van klanten in één klik te verzilveren. Deze functionaliteiten zijn toegevoegd op basis van de wensen van ondernemers.

*Reserveringen efficiënter verwerken*
“Met het vernieuwde boekingssysteem willen wij het ondernemers en klanten nog makkelijker maken om gebruik te maken van Groupon. Zo kunnen ondernemers reserveringen efficiënter verwerken en makkelijker met hun Groupon klanten communiceren”, aldus Ruud Giebels, COO van Groupon Nederland.


~Foto: De B2B-Bookingtool van Groupon~

*Vernieuwd platform*
Ondernemers kunnen zelf bepalen hoeveel plekken zij op welk tijdslot beschikbaar stellen voor Groupon-klanten via het boekingssysteem. Zo kunnen er meer afspraken worden ingepland wanneer er veel plek is, zodat ook de rustige momenten als er minder klanten zijn worden opgevuld. Daarnaast zijn de Groupon-vouchers nu met één klik in te wisselen en wordt de geldigheid direct gecontroleerd wanneer de consument een reservering maakt. Bovendien biedt het vernieuwde platform een totaaloverzicht van deals voor bedrijven die meerdere deals tegelijk en/of via verschillende vestigingen aanbieden.

*Directe communicatie*
Ook is het voor ondernemers die met Groupon samenwerken makkelijker om direct te communiceren met hun klanten. Via de berichtenservice kunnen zij nu een bevestigings- of herinneringsmail sturen. Daarnaast kunnen klanten ook rechtstreeks vragen stellen of data wijzigen, waardoor de vragen en reserveringen per telefoon afnemen en bedrijven daar minder tijd aan kwijt zijn. Alle nieuwe functies zijn beschikbaar via de website en geoptimaliseerd voor mobiel op "reserveren.groupon.nl.":https://reserveren.groupon.nl/

~Christel Tuin~

Overig nieuws