Hartige taart met gehakt

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

250 g rundergehakt
40 g boter
2 stuks prei (in dunne ringen gesneden)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 blikje croissantdeeg
3 eieren
4 eetlepels slagroom
100 g geraspte oude kaas
snufje zout
snufje peper (versgemalen)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ongeveer 5 minuten rul. Voeg de knoflook en preiringen toe en bak deze 5 minuten mee. Breng het gehakt/preimengsel op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Vet ondertussen een taartvorm met een doorsnee van 24 cm in met 15 g boter. Bekleed de taartvorm met het uitgerolde croissantdeeg en druk de deegnaden goed aan en dicht. Klop in een kom de eieren met slagroom, zout en peper los. Schep het afgekoelde gehakt/preimengsel in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling. Strooi de kaas over de taart en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Energie besparen doe je zo

In crisistijd wordt bespaard. Het energieverbruik in de hotellerie is hoog en daarom ook een kostenpost om op te besparen. Hospitality Management zet een aantal tips op een rij. Energie zorgt voor de juiste gastbeleving die u als hotelier aan uw gasten wil bieden. Het zorgt echter ook voor hoge r...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: