Haver-rozijnenkoekjes

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Haver-rozijnenkoekjes

Ingrediënten (24 koekjes)

225 gram bloem
125 gram ongezoete kokossnippers
1 theelepel natriumcarbonaat
½ theelepel kaneel
½ theelepel gemalen gember
½ theelepel zout
250 gram ongezouten boter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
90 ml ahornsiroop
1 groot ei
1½ theelepel vanille-extract
375 gram ouderwetse havermout
180 gram rozijnen

Bereiding

Verwarm de over voor op 170 ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng in een kom bloem, kokossnippers, natriumcarbonaat, kaneel, gember en zout. Mix met de elektrische mixer op de middelste stand de boter en basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg de ahornsiroop toe en mix tot alles gemengd is. Klop het ei en de vanille-extract erdoor. Mix met de elektrische mixer op de laagste stand de droge ingrediënten en vervolgens de havermout en rozijnen erdoor. Draai van het deeg balletjes ter grote van een walnoot. Leg ze op de bakplaten. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin. Draai halverwege. Laat vijf minuten afkoelen. 

Overig nieuws