HEM Hotel Amsterdam failliet

5 april 2013
HEM Hotel Amsterdam failliet

HEM Hotel Amsterdam bv is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Het gelijknamige driesterrenhotel heeft 232 kamers die in 2007 nog zijn gerenoveerd. In het hotelpand in
Slotervaart zit ook het HEM Hostel met 25 tweesterrenkamers.

*Toelichting*
Uit telefonische navraag blijkt dat het hotel nu nog open is. Zowel de bewindvoerder als een vertegenwoordiger van het hotel waren vrijdagmiddag 4 april telefonisch niet beschikbaar voor een verdere toelichting. De redactie van Hospitality Management wacht de publicatie van het rechtbankverslag af.

*Hellingman Groep*
Het HEM Hotel maakt onderdeel uit van de Hellingman Groep die onder leiding staat van Remco Hellingman. Naast het HEM Hotel horen het driesterren Remco Hotel Amsterdam City West (met 180 kamers) en het vorig jaar mei geopende Zaan Inn Hotel in Zaandam (110 kamers) bij de hotelgroep. Laatstgenoemd hotel was eerder voorbestemd om het eerste Spirit Inn & Suites hotel te worden uit de koker van Hans Kennedie.

*Noord-Koreaans restaurant*
Hellingman was mede-initiatiefnemer van Restaurant Pyongyang in Amsterdam. Het eerste Noord-Koreaanse restaurant van Europa opende vorig jaar pal naast Remco Hotel Amsterdam City West de deuren, maar moest noodgedwongen een halfjaar later alweer dicht wegens een bankroet.

~Frank Lindner~

Overig nieuws