Henk de Lugt Award uitgereikt aan hotelier Piet Boogert

Auteur: Thijs Jacobs
28 november 2016
Henk de Lugt Award uitgereikt aan hotelier Piet Boogert

Vandaag is tijdens een speciale bijeenkomst in Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade voor de vierde keer de Henk de Lugt Award uitgereikt. Deze Award wordt toegekend aan een persoon uit het hotelvak die zich in zijn of haar werk en leven onderscheidt in gastvrijheid, karakter en positiviteit. De Award is vernoemd naar de in december 2012 overleden hotelier Henk de Lugt die eigenaar was van Hotel Zandbergen. De jury heeft de award deze keer uitgereikt aan hotelier Piet Boogert, General Manager van Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade.

De winnaar van de Henk de Lugt Award 2016 is volgens het juryrapport met recht een bijzonder persoon te noemen, en is zonder meer aan te duiden als karakterhotelier. Een toonbeeld van gastvrijheid, karakter en positiviteit. Piet Boogert kan zich qua passie en inzet voor anderen in het algemeen en voor gastvrijheid in het bijzonder zonder meer meten met de naamgever van de award. De manier waarop hij die passie aan de dag legt, is extravert en lijkt op de wijze waarop de naamgever van de award dat ook deed. Met zijn passie en drive weet Piet iedereen in zijn omgeving te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de buurt en de stad. Als iets of iemand aan zijn geliefde werkgebied komt, staat deze karakterhotelier meteen klaar om zijn mening te delen, Patrick Brand namens de Raad van Advies.

In 2013 viel de eer de allereerste Henk de Lugt award te winnen, te beurt aan Hans Vugts. In 2014 werd de award uitgereikt aan René Wildeman en vorig jaar was Edwin van der Meijde de gelukkige. De winnaars zijn stuk voor stuk toonbeelden van het gedachtengoed van de award en zijn naamgever.

De traditie een ijzersterke winnaar te vinden is voortgezet in 2016. Een uitdagende klus, maar de raad kwam al snel tot een unaniem besluit; ook dit jaar is er weer een pracht van een karakterhotelier gevonden.

Henk de Lugt Award voor Karakterhoteliers

De Henk de Lugt Award wordt jaarlijks uitgereikt. De winnaar van het voorgaande jaar en de raad van advies nomineren kandidaten voor het volgende jaar. De Raad van Advies benoemt de uiteindelijke winnaar en draagt zorg voor de uitreiking. De raad van advies bestond dit jaar uit: Sander Allegro, Erik Baumann, Patrick Brand, Frank ter Horst, Thomas Kascha, Elvira Wilthagen, Elly van de Wouw en natuurlijk Hans Vugts en René Wildeman. De award bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar.

Overig nieuws