Hoe gastronomisch ziet uw financiële toekomst er uit?

17 juni 2009
Hoe gastronomisch ziet uw financiële toekomst er uit?

Als aan u als ondernemer wordt gevraagd wat u onder “pensioen” verstaat, is de kans groot dat u “de zaak” zal noemen. Logisch. Immers een groot, zo niet het grootste, gedeelte van uw vermogen zit in de zaak, waarvan vaak het onroerend goed een belangrijk onderdeel vormt. Uw zaak is dus in uw ogen uw pensioen. Fiscaal gezien wordt onder pensioen, of beter toekomstvoorziening iets anders verstaan. U kunt dan denken aan begrippen als pensioen, lijfrente en sinds 2008 de bancaire variant van de lijfrente (lijfrentebanksparen).

In zijn presentatie tijdens de congresmiddag Bedrijfsoverdracht familiehotels op 29 juni zal Masha Bril van ABN AMRO Private Banking ingaan op beide “definities”. Allereerst zal worden besproken wat de (fiscale) mogelijkheden zijn met uw onroerend goed. Voor- en nadelen worden aangestipt. Ook zal worden ingegaan welke (wederom fiscale) mogelijkheden u heeft met de liquiditeiten en beleggingen in uw BV met bijbehorende tips. In dit kader zal ook de Vrijgestelde Beleggingsinstelling kort worden besproken.
Vervolgens passeren de onderwerpen pensioen en (bancaire) lijfrente. Aan de orde komt hoe u de verschillende toekomstvoorzieningen optimaal inzet. Dat wil zeggen: maximale aftrek en minimale belastingheffing. Uit dit verhaal kan de conclusie worden getrokken dat maximale pensioenopbouw in uw BV lang niet zo voordelig is als u wellicht denkt.
Tenslotte wordt ingegaan hoe u ervoor zorgt dat uw pensioenvoorziening terechtkomt bij diegene waar u wenst dat het terechtkomt.

Masha Bril is werkzaam op het hoofdkantoor van ABN AMRO Private Banking als vakspecialist toekomstvoorzieningen.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/hoe-gastronomisch-ziet-uw-financiele-toekomst-er-uit/

Overig nieuws