Hof van Saksen creëert nieuwe culinaire belevingen

28 juni 2018 | Thijs Jacobs

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, opent op donderdag 28 juni de deuren van het geheel vernieuwde Grand Café. Eyecatchers zijn het chique en verrassende interieur, de open keuken en de grote glazen panoramaramen. Het Grand Café, dat is verhuisd naar een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate, biedt gasten zowel binnen als op de twee buitenterrassen een weids uitzicht over het naastgelegen recreatiemeer.

Het levendige Grand Café wordt het culinaire hart van Hof van Saksen en zal de hele dag open zijn voor gasten. De nieuwe menukaart is verwerkt in een inspirerend magazine; daarnaast wordt gewerkt met speciale seizoenkaarten. Kinderen kunnen naast de gerechten van de kindermenukaart voortaan ook een keuze maken uit het aanbod voor volwassenen, waarbij de gerechten als kinderportie worden geserveerd. Centrale middelpunt in het Grand Café is de houtskooloven van Mibrasa, waarop vrijwel alle vis-, vlees- en groentegerechten worden bereid.

Pop-up restaurant 'Drentsche Gastro Bar': open vanaf 10 juli

Tijdens de zomermaanden kunnen gasten genieten van mooie streekgerechten in het nieuwe pop-up restaurant 'Drentsche Gastro Bar' dat op 10 juli open gaat. De gerechten worden hier geserveerd als kleine tussengerechtjes, waardoor het diner naar eigen smaak en grootte kan worden ingevuld. Alle (biologische) producten, inclusief de wijnen, worden lokaal ingekocht.

Gasten blijven verrassen

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Op culinair gebied kunnen onze gasten kiezen uit vijf restaurants met een veelzijdig aanbod: live-cooking, self-service, Italiaans en nu het vernieuwde Grand Café en de 'Drentsche Gastro Bar'. Daar zijn we bijzonder trots op. Wij willen blijven verrassen en steeds nieuwe belevingen bieden. Dat onze gasten dit op prijs stellen zien we terug in de toename van de gastwaardering en het hoge herhaalbezoek.”

Noviteiten

Naast de culinaire faciliteiten zijn ook vernieuwingen bij de boerderijen en het serviceaanbod doorgevoerd. Zo zijn de 12-persoons boerderijen voorzien van mooie nieuwe loungebanken en hebben de 8-persoons kinderaccommodaties extra speelelementen gekregen, waaronder een zandbak in de tuin. Met het dichtbij gelegen hondenpension 'Nieuwe Dieren' is een samenwerkingsverband afgesloten, waardoor hondenbezitters hun huisdier voortaan – voor een paar uurtjes tot de gehele vakantie ­­– in de buurt kunnen onderbrengen. Voor de kinderen van haar eigen medewerkers heeft Hof van Saksen een crèche op het resort geopend, in samenwerking met kinderopvang Ot & Sien die ook de oppasservice voor gasten verzorgt.

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks is een toonaangevende aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken en exploiteert 86 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.350 campingplaatsen.

Jaarlijks kiezen 2,8 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 14 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: