Horecava breidt uit in 2017

14 juni 2016 | Christel Tuin
Horecava breidt uit in 2017<

De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en leveranciers binnen het segment ‘Levensmiddelen’ (food) krijgen een eigen hal en het aanbod wordt uitgebreid met de lokale- en wereldkeuken. Beleving staat daarbij centraal. De interesse in deelname aan de beurs is groot, ruim 70 procent van de totale beursvloer is inmiddels volgeboekt. Horecava, de nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Beleving completer
Luuk Scholte, beursmanager Horecava: ”Twee jaar geleden zijn we de beurs strakker gaan indelen. De gesegmenteerde halindeling vergroot de vindbaarheid voor onze bezoekers en zorgt ervoor dat de deelnemende bedrijven de juiste klanten ontmoeten. De producenten en leveranciers van levensmiddelen en versproducten stonden echter nog verspreid over een aantal hallen. Dit, tezamen met een toenemende interesse in deelname aan de Horecava, heeft ons doen besluiten de beurs uit te breiden met een hal waar alle aanbieders van food bij elkaar staan. Hiermee kunnen we het segment Levensmiddelen de aandacht geven die het verdient. Door deze ontwikkeling is het tevens mogelijk de segmenten Koffie en Bakkerij in één hal te plaatsen. Het aanbod en de beleving worden nog completer en aantrekkelijker voor de bezoekers”.

Nieuwe foodhal voor lokale en globale trends
De nieuwe foodhal staat bol van lokale en globale trends. Zo krijgt ‘Vers & Puur’ een plek in deze hal. Dit paviljoen staat volledig in het teken van ambacht, vers, biologisch, duurzaam, fair trade en maatschappelijk verantwoord eten. Daarnaast staat de lokale gastronomie in het middelpunt door het uitrollen van het concept ‘Van bron tot bord’; foodproducten en gastronomische helden uit verschillende Nederlandse regio’s krijgen hier een podium. Tevens biedt de foodhal onderdak aan het nieuwe subsegment ‘Wereldkeuken’, met onder andere een Aziatisch en Italiaans paviljoen.

Continuering nieuwe opzet Drankenhal
Het succes afgelopen editie van de vernieuwde opzet van de Drankenhal, een lichte hal in festivalsetting, zorgt voor continuering en verdere uitbreiding. Naast de segmenten Levensmiddelen, Dranken, Koffie, Thee & Cacao en Bakkerij vindt de bezoeker een uitgebreid aanbod in de segmenten Fastservice, Dienstverlening, Grootkeuken en Inrichting & Inventaris. Binnen de segmenten is volop aandacht voor trends en ontwikkelingen in de vorm van workshops, demonstraties, wedstrijden en presentaties die de ondernemers op nieuwe ideeën brengen.

Interesse voor deelname Horecava groot
De inschrijvingen voor Horecava 2017 verlopen voorspoedig. “Ruim 70% van de beursvloer is al volgeboekt, wat staat voor 300 bedrijven, aldus Scholte. “We merken dat de waardering voor de Horecava voortkomt uit positieve reacties op vorige edities; 95% van de exposanten heeft de afgelopen beurs zijn belangrijkste deelnamereden behaald. Meer informatie over deelnemen is te vinden op horecava.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: