Horecava op zoek naar vernieuwende producten, diensten en concepten

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is één van de speerpunten van de Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovatie in de foodservice branche. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2016, komt in aanmerking voor deze prestigieuze prijs. Inschrijven kan tot 31 oktober 2016. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

De Horecava Innovation Award genereert veel nationale bekendheid voor de winnaar. Ook een nominatie levert publiciteit op in aanloop naar de prijsuitreiking. Juryvoorzitter Hayk Simons: “Deelname aan de verkiezing heeft grote voordelen: het biedt een product volop kansen voor het verkrijgen van waardering, erkenning, publiciteit én extra omzet. Dat er animo voor is, blijkt wel uit de vele aanmeldingen ieder jaar.”

Kansen voor álle leveranciers
Bijzonder aan de innovatieverkiezing van de Horecava is dat deze openstaat voor álle bedrijven en dus niet alleen voor deelnemende bedrijven. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in de categorieën Food & Beverage; Equipment & Services; Concepts, Interior & Design en Mobile, Applications & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn of ze nieuwe kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, het werken aangenamer maken of de kwaliteit verbeteren. Inschrijven kan tot 31 oktober op www.horecava.nl, waar ook de wedstrijdcriteria te vinden zijn.

Procedure
In de derde week van november maakt de jury de nominaties bekend. Uit deze selectie kiezen zij de categoriewinnaars en een overall winnaar. Daarnaast beloont de jury een inzending met de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Deze prijs, genoemd naar de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van deze wedstrijd, is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. En die de sector een verfrissende impuls geeft, met een gezonde kans op rendement en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, 9 januari, tijdens de officiële opening.

Gratis plek op de beurs
De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de Horecava krijgen de zestien genomineerden (vier per categorie) daarom de beschikking over een display op het InnovationLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van de beurs.

Over Horecava
De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter en Facebook (#HIA17).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Duurzaamheid
Tips voor een duurzamer hotel

Ieder hotel wil besparen op de energiekosten. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het levert ook nog eens geld op. Ashwin Imambaks van het Spaanse gasbedrijf Gas Natural Fenosa geeft een aantal tips om energie te besparen in uw hotel en Wim van der Hulst van Honeywell vertelt over slimme t...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Nieuw hotel Vondel Hotels in Amsterdam

Vondel Hotels voegt opnieuw een uniek hotel toe aan haar collectie in Amsterdam. Het hotel op de Geldersekade vestigt zich middenin het bruisende Chinatown in een rijksmonument dat dienst heeft gedaan als Chinees pakhuis. Het hotel krijgt een Aziatisch thema en de sfeer zal het Shanghai van nu ademe...

Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Aziatisch themahotel in Amsterdam mag er komen

AT5 meldt dat, na jaren van juridisch getouwtrek, het Aziatisch themahotel aan de Geldersekade in Amsterdam gebouwd mag worden. Er komen 83 kamers in het hotel. Met de komst van het hotel gaat de afgesloten Elleboogsteeg mogelijk weer open. Het oordeel van De Raad van State luidt dat de vergunnin...

Personalia
Doros Theodorou treedt toe tot het MEININGER bestuur als Chief Commercial Officer

Meininger Hotels is verheugd om de aanstelling van Doros Theodourou in de nieuwe functie van Chief Commercial Officer aan te kunnen kondigen. Doros heeft meer dan 17 jaar ervaring in strategische verkoop en marketing, en dit in combinatie met een grote t...

Achtergronden
Belgische chef beklaagt zich over onbeschofte gasten

Sam van Houcke, de chef van restaurant Onder de Toren in het Belgische Hansbeke, beklaagde zich op Facebook over enkele wel zeer onbeschofte gasten. Hij riep op om het bericht te delen. Op zijn Facebookpagina schreef hij het volgende: 'Beste dame die gisteren in ons restaurant kwam dineren. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: