Horecava op zoek naar vernieuwende producten, diensten en concepten

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is één van de speerpunten van de Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovatie in de foodservice branche. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2016, komt in aanmerking voor deze prestigieuze prijs. Inschrijven kan tot 31 oktober 2016. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

De Horecava Innovation Award genereert veel nationale bekendheid voor de winnaar. Ook een nominatie levert publiciteit op in aanloop naar de prijsuitreiking. Juryvoorzitter Hayk Simons: “Deelname aan de verkiezing heeft grote voordelen: het biedt een product volop kansen voor het verkrijgen van waardering, erkenning, publiciteit én extra omzet. Dat er animo voor is, blijkt wel uit de vele aanmeldingen ieder jaar.”

Kansen voor álle leveranciers
Bijzonder aan de innovatieverkiezing van de Horecava is dat deze openstaat voor álle bedrijven en dus niet alleen voor deelnemende bedrijven. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in de categorieën Food & Beverage; Equipment & Services; Concepts, Interior & Design en Mobile, Applications & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn of ze nieuwe kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, het werken aangenamer maken of de kwaliteit verbeteren. Inschrijven kan tot 31 oktober op www.horecava.nl, waar ook de wedstrijdcriteria te vinden zijn.

Procedure
In de derde week van november maakt de jury de nominaties bekend. Uit deze selectie kiezen zij de categoriewinnaars en een overall winnaar. Daarnaast beloont de jury een inzending met de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Deze prijs, genoemd naar de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van deze wedstrijd, is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. En die de sector een verfrissende impuls geeft, met een gezonde kans op rendement en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, 9 januari, tijdens de officiële opening.

Gratis plek op de beurs
De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de Horecava krijgen de zestien genomineerden (vier per categorie) daarom de beschikking over een display op het InnovationLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van de beurs.

Over Horecava
De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter en Facebook (#HIA17).

Overig nieuws

Amsterdam Airbnb
Airbnb roept op tot actie tegen gemeente Amsterdam

Airbnb roept gebruikers van de huizenverhuursite op om in actie te komen tegen de meldplicht die door de gemeente Amsterdam is voorgesteld. Verhuurders moeten, wanneer de meldplicht van kracht is, de gemeente op de hoogte stellen van de verhuur van de woning. Wanneer dat niet gebeurt, volgt er ...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Hotelbouwplannen
Bilderberg presenteert gerenoveerde hotels

De twee hotels van de hotelgroep Bilderberg in het Veluwse Garderen, Résidence Groot Heideborgh en Hotel ‘t Speulderbos, hebben een metamorfose ondergaan. Alle hotelkamers van beide hotels zijn gerestyled en de conferentieruimtes in Résidence Groot Heideborgh zijn volledig vernie...

Achtergronden
Parkhotel Valkenburg neemt Hotel Dieteren over

Parkhotel Valkenburg neemt Hotel Dieteren per 1 juni over, zo lazen we op wijlimburg.nl. Hotel Dieteren heeft 21 appartementen en daarmee geschikt voor gasten die langer willen verblijven. De nieuwe naam wordt 'Appartementen Valkenburg'. Beide hotels liggen dicht bij elkaar en op een kor...

Hotelbouwplannen Video
Video: Met 10.000 foto's maak je een 3-D-model van een hotel

Een collectief uit Turkije maakt met behulp van foto's 3D-modellen van bestaande steden en gebouwen. In de video hieronder zie je de presentatie van een hotel in Istanbul. Met vrijwel iedere smartphone kun je inmiddels panoramafoto's maken, dus de panoramaview is bij ons allemaal wel bek...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: